1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Kudüs Gücü: Suriye’yi Destekleyeceğiz!
Kudüs Gücü: Suriye’yi Destekleyeceğiz!

Kudüs Gücü: Suriye’yi Destekleyeceğiz!

Kudüs Gücü’nün şefi General Kasım Süleymani sonuna kadar Suriye rejiminin arkasında olacaklarını söyledi.

05 Eylül 2013 Perşembe 19:40A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’ın etkili askeri birimlerinden ve Devrim Muhafızlarının dış ülkelerdeki operasyon birimi sayılan Kudüs Gücü’nün şefi General Kasım Süleymani sonuna kadar Suriye rejiminin arkasında olacaklarını söyledi.

“Bazıları bize neden Suriye’yi bu kadar destekliyorsunuz diye soruyorlar. Onlara diyoruz ki, düşmanın propagandalarına kanmayın. Suriye direnişin ön cephesidir. Ve bu gerçek inkar edilemez. Baskı ve zulüm altındaki Müslümanları korumakla sorumluyuz.”

“Suriye konusu ABD açısından bir onur meselesine dönüştü. Bunun için bu kadar çok çabalıyor ve başarılı olmak istiyorlar” diyen Süleymani “Siyonist rejimin liderleri ve bölgedeki bazı ülkeler boş bir şekilde Beşşar bırakmalı diyorlar, hatta onlar el-Kaide bile gelse, Beşşar’dan iyidir diyorlar” diye konuştu.

Süleymani “ Suriye’de savaşanların % 95’i yabancı, liderleri yabancı ülkelerde bulunuyor ve geri kalan % 5 de ordudan ayrılıp Özgür Ordu’yu kuranlardan oluşuyor. Bazı Suriyeli selefiler de bu % 5’in içinde” dedi.

El-Kaide ile  irtibatlı Cephet’un Nusra gibi grupların farklı ülkelerden geldiğini söyleyen Süleymani “Korkunç işler yapıyorlar o kadar ki bazılarından söz etmek bile imkansız, hatta bu yüzden Esed’in bazı muhalifleri eğer bir seçim olsa Esed’e oy vereceklerini, çünkü Esed’in bunlardan daha demokrat olduğunu söylüyorlar” diye konuştu.

İran’ın Irak üzerindeki etkisine de değinen Süleymani “Saddam’ın devrilmesinden sonra farklı isimlerin Irak’ı yönetecekleri iddiaları vardı fakat Irak’ın merci taklidleri ve İran’ın etkisiyle Amerika hedefine ulaşmadı” dedi.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum