1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Kudüs Direnişin Kıblesi ve Pusulasıdır!”
“Kudüs Direnişin Kıblesi ve Pusulasıdır!”

“Kudüs Direnişin Kıblesi ve Pusulasıdır!”

Ebu Ubeyde: "Kudüs, direnişin kıblesi ve pusulasıdır. Gazze, işgalcilerin mezarı ve tağutların sonudur!"

25 Eylül 2013 Çarşamba 15:10A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlar ve Kudüs'ü Yahudileştirme faaliyetleri üzerine yaptığı açıklamada Kudüs'ün direnişin kıblesi ve pusulası olduğunu açıkladı.

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'daki hesabında yazdığı tweette, "Kudüs, direnişin kıblesi ve pusulasıdır. Gazze, işgalcilerin mezarı ve tağutların sonudur" dedi.

Ebu Ubeyde'nin bu açıklamasının Mescid-i Aksa'ya yönelik tehditlerin arttığı, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınların yoğunlaştığı, Yahudi yerleşim birimi inşasının ve Kudüs'ü Yahudileştirme faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiği, direniş gruplarına Mescid-i Aksa'yı korumak için harekete geçme çağrılarının yapıldığı bir dönemde gelmesi dikkat çekti.

İşgal Güçleri Bu Sabah da Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal polisi ve işgal özel kuvvetlerinden oluşan işgal güçleri bu sabah Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenleyerek namaz kılan ve nöbet tutan cemaatin üzerine göz yaşartıcı bomba ve ses bombası yağdırdı.

İşgal güçlerinin cemaati Mescid-i Aksa'nın içindeki El-Kıbli Mescidi'nde bir süre kuşatma altında tuttuğu bildirildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda bulunan Filistinlileri vahşi bir şekilde Kubbetu's-Sahra Mescidi alanına doğru sürdüğünü belirtti.

Bildiride ayrıca, Mescid-i Aksa'nın avlusunda bulunan Filistinlilerden birçoğunun işgal güçlerinin yoğun bir şekilde attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgal güçlerinin daha sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldığı ve Filistinli cemaatin işgal güçlerinin camiyi terk edişinin ardından şükür secdesi yaptığı, Mescid-i Aksa ve çevresinde gergin bekleyişin sürdüğü bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT