1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. KPSS Başvuruları Yarın Başlıyor
KPSS Başvuruları Yarın Başlıyor

KPSS Başvuruları Yarın Başlıyor

KPSS lisans düzeyi başvuruları yarın başlayacak. Sınava son başvuru tarihi 31 Mart olarak belirlendi.

16 Mart 2016 Çarşamba 13:36A+A-

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, KPSS, lisans düzeyinde 22-29 Mayıs'ta sabah ve öğleden sonra uygulanacak. Bu kapsamda Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz'da, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) de 6 Kasım'da gerçekleştirilecek. Sınava başvuruları, 17-31 Mart günleri arasında alınacak.

Adayların tümünün 22 Mayıs'taki sabah oturumuna girmek zorunluluğu bulunuyor. Adaylar, diğer oturumlardan hangilerine gireceklerine kendileri karar verecek.

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile başvuru sırasında mezun durumda bulunmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilecek. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri haklardan yararlandırılmayacak.

Bir lisans programından 31 Mart 2016 itibarıyla mezun olmamış bulunmak koşuluyla, ön lisans ve lise ve dengi meslek lisesi mezunlarıyla bu kurumlardan bitirebilecek durumdakiler 22-23 Ekim'de yapılacak sınava girecek. Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde mezun olanların, KPSS’ye lisans düzeyinden girme zorunluluğu bulunacak. Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihinden sonra mezun olacaklar ise mezuniyet durumlarını göz önünde bulundurarak, KPSS'ye lisans düzeyinden veya ortaöğretim ya da ön lisans düzeyinden girebilecek. Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS’ye girmeleri mümkün olmayacak.

22-23 Ekim'de yapılacak KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavıyla ilgili kılavuz ayrıca hazırlanacak ve adaylara duyurulacak. 31 Mart itibarıyla lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ön lisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramayacak. Bu sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacak. Öğretmen kadroları için sınava başvuran adaylar, sınavın genel yetenek-genel kültür ile eğitim bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz'da yapılacak ÖABT'ye zorunlu katılacak. Bu yıl ÖABT sınav alanlarına okul öncesi öğretmenliği de eklendi.

Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna, süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Adayların, ayrıntılı bilgiye yer verilen KPSS lisans kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

AA

HABERE YORUM KAT