1. HABERLER

  2. HABER

  3. Köylülerin Taş Ocağı Tepkisi
Köylülerin Taş Ocağı Tepkisi

Köylülerin Taş Ocağı Tepkisi

İzmir’de Akalan köyü sakinleri köylerinde taş ocağı açılmaması için açtıkları dava sonuçlanmadan çalışmaların başlamasına tepki gösterdi. Köylülere jandarma robokop timleri ile müdahale edildi.

07 Ocak 2015 Çarşamba 12:28A+A-

İstanbul Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taş ocağının kurulmak istendiği Kemalpaşa ilçesi Akalan Köyü sakinlerinin başlattıkları eylemde olaylar çıktı. Kadınlı erkekli yaklaşık 200 köylü, taş ocağının evlerine ve okullarına çok yakın olduğu, çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun olmadığı ve mahkeme kararının beklenmediği gerekçesiyle şantiye binası, bazı iş makineleri ve kamyonların camlarını kırdı. Bölgede önlem alan Jandarma Robokop timleri olayların büyümesini güçlükle önledi.

Köylüler, Akalan köyü yakınlarında açılmak istenen taş ocağı için köylüler bir süre önce “Yürütmenin durdurulması" isteğiyle İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Başvuru henüz sonuçlanmazken firmanın şantiye kurup hazırlıklara başlaması köylülerin tepkisini çekti. Bir süredir burada çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan köylüler, bugün bölgeye iş makinalarının da gelmesi ve çalışmaya başlaması üzerine sabah erken saatlerde bölgeye gitti.

Ellerinde sopalar da bulunan kadınlı erkekli 200 kadar köylü iş makinalarının bölgeden çekilmesini istedi. Bunun reddedilmesi üzerine köylüler şantiye binasını bastı. Şantiyenin camları kırıldı. Köylüler daha sonra bir iş makinesi ile bölgeye getirilen kamyonların da camlarını kırdı. Jandarma Robokop timleri iş makinalarının etrafını çevirip köylülerin daha fazla zarar vermesini engellemeye çalıştı.

Köy Muhtarı Mustafa Çaktuğ, “Köyümüzde taş ocağı istemiyoruz. ÇED raporu da alınmamış. Çalışmalar başladığı zaman başımıza taş yağacak. Kurulmak istenen taş ocağı köye çok yakın. Taş ocağı 200 öğrencinin okuduğu okula 650 metre uzaklıkta. Taş ocağından biran önce vazgeçilsin. Köyden daha uzak bir yerde açılsın" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT