1. HABERLER

  2. HABER

  3. Köy Bombalama Davası Bu Kez AYM'de
Köy Bombalama Davası Bu Kez AYM'de

Köy Bombalama Davası Bu Kez AYM'de

Daha önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşınan 1994'teki iki köy bombalaması davasında Türkiye mahkum edilmişti. Davalı taraflar konuyu bu kez Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.

10 Kasım 2014 Pazartesi 10:41A+A-

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 1994 yılında savaş uçaklarının Şırnak’ın Kuşkonar ile Koçağılı köylerini bombalaması ve 33 kişinin ölümüne yol açması nedeniyle Türkiye’yi 2 milyon 305 bin Euro tazminata mahkûm ederken, Türkiye’nin karara itirazı reddedilmişti.

Olayla ilgili Türkiye’de yürütülen soruşturmada, Genelkurmay Askeri Savcılığı takipsizlik kararı verirken köylülerin avukatı Tahir Elçi, karara Hava Kuvvetleri Komutanlığı Mahkemesi'nde itirazda bulundu. İtirazın da reddedilmesi ile soruşturma dosyası bu kez Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşındı.

Köylülerin avukatı Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, hükümetin yaptığı itirazın Büyük Daire tarafından reddedilmesi ile AİHM kararının kesinleştiğini söyledi. Elçi, Türkiye'de yürütülen soruşturma dosyasının ise takipsizlik kararı verilerek kapatılmak istendiğini ve takipsizlik kararının AİHM'in kararının reddi anlamına geldiğini ifade ederek, o soruşturma dosyasını da Anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT