1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Koruculardan Geriye 18 Yetim Çocuk Kaldı!
Koruculardan Geriye 18 Yetim Çocuk Kaldı!

Koruculardan Geriye 18 Yetim Çocuk Kaldı!

Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK mensuplarına yönelik operasyonda hayatını kaybeden köy korucuları, geride 18 çocuk ile acılı annelerini bıraktı.

07 Eylül 2016 Çarşamba 13:57A+A-

Güvenlik güçlerince Tendürek Dağı'nda PKK unsurlarına karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada önceki gün hayatını kaybeden köy korucusu Mehmet Aladağ'ın yaşadığı Yaş Kütük Mahallesi'nde acılar tazeliğini korurken dün de aynı bölgede Aladağ'ın amcası Muzaffer Aladağ ile komşusu İhsan Taş'ın hayatını kaybetmesi ailelerin acısını arttırdı.

Mehmet Aladağ'ın 1, Muzaffer Aladağ'ın 9, İhsan Taş'ın ise 8 çocuğu olduğu öğrenildi.

Bir hafta içerisinde 3 köy korucusunun hayatını kaybettiği mahallede, yası tutulan koruculardan geriye 3 acılı eş ve 18 gözü yaşlı çocuk kaldı.

Taziyeleri mahalledeki evlerinde kabul eden acılı anneler, çocuklarına sarılarak teselli oluyor.

“Artık Bu Şiddet Son Bulsun”

Korucu Muzaffer Aladağ'ın eşi Şekirnaz Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Eşimle en son göreve giderken vedalaştık. Ardından yaralı olduğu bilgisi geldi. Tabî çok tedirgin olduk ve üzüldük. Hastaneye gittiğimizde de eşimin şehit olduğunu öğrendik. Vatan sağ olsun. Bizim yüreğimiz yandı ama başka annelerin yüreği yanmasın. Artık bu şiddet son bulsun.” diye konuştu.

“Bir Kızım Vardı O da Babasız Kaldı”

Mehmet Aladağ'ın eşi İlki Aladağ ise eşinin hayatını kaybetmesi nedeniyle acılarının büyük olduğunu belirtti.

Aladağ, şöyle devam etti:

“Bir kaç gün içinde aynı aileden 2 şehit verdik. Ciğerimiz yanıyor. Bu nedenle artık bu kanın durmasını istiyoruz. Eşimin şehit düşmesiyle kolum kanadım kırıldı ama artık başkasının kol ve kanadı kırılmasın. Bir kızım vardı o da babasız kaldı. Allah bunu kabul etmesin.”.

“Artık Bu Kanın Durması Lâzım”

Korucunun kardeşi Ayşe Aladağ da bir hafta içerisinde 3 kayıp verdiklerini belirterek, PKK mensuplarının saldırılarına son vermesini istedi.

Kardeşi ve amcasının hayatını kaybetmesiyle çocuklarının babasız kaldığını anlatan Aladağ, “Acımızdan ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Daha birinin yasını tutarken ikincisinin şehit haberini aldık. Amcam geride tam 9 çocuk bıraktı. Acımız çok büyük. Artık bu kanın durması lâzım.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT