1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Korona Günlerinde Resmi İdeolojiye Bir Omuz da THY’den
Korona Günlerinde Resmi İdeolojiye Bir Omuz da THY’den

Korona Günlerinde Resmi İdeolojiye Bir Omuz da THY’den

Türkiye’de resmi ideolojinin bir tür saplantısı haline gelen bazı günlerin kutlanmasında koronavirüs günlerinde de geri durulmuyor.

17 Mayıs 2020 Pazar 10:45A+A-

Umeyr Genç / Haksöz-Haber

Kovid-19 virüsünün yayılmaya başladığı ilk günden itibaren sosyal mesafeyi koruyarak temastan kaçınmak en etkili yöntem olarak vurgulanmakta. Bu durum doğal olarak toplu yapılan tüm etkinliklerin iptal edilmesine ya da ertelenmesine neden oldu. Bazı durumlardaysa alternatifler üretilerek ‘’yapmazsak olmaz’’ inadıyla alternatif etkinliklerle o günün ‘’icrası’’ yerine getirildi.

Türkiye’de resmi ideolojinin bir tür saplantısı haline gelen bazı günlerin kutlamasından bu günlerde de geri durulmadı ve anlaşılan o ki hayatımızın içine yerleştirilmeye devam ediyor.

Hükümetin bu saplantıyı geriletmeye yönelik –takdir edilecek- önemli adımları olmasına rağmen özellikle 15 Temmuz sonrası yaşanan süreçte öncesinde izlediği politikaların ötesinde uygulamalar görüyoruz. Bunun en bariz örneğini ‘’23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’’ ile Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un çağrısında gördük. Şentop, Türkiye’yi 23 Nisan günü balkonlarından aynı saatte İstiklal Marşı okumaya davet ediyordu.

Sosyal mesafenin korunmasının vurgulandığı, insanların marketlere dahi sırayla alındığı bir günde Anıtkabir’de de program yapılması da tepki çekmişti.

Birkaç gün sonra sırada 19 Mayıs kutlamaları var ve bu sefer Türk Hava Yolları’nın başlattığı bir kampanyayla ‘idrak’ edilme yoluna gidilmiş. THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 19 Mayıs 2020'de İstanbul'dan Samsun'a düzenlenecek uçuş, TK1919 sefer sayısı ile gerçekleşecek. Bu uçuş için bir de hatıra bileti alınabilmesine olanak sağlayan bir site hizmete sunulmuş. 

Denilebilir ki THY bir şirkettir ve bu şirketin yapıp ettikleri hükümeti bağlamaz. Ancak hepimizce malumdur ki THY alelade bir şirket değildir. Ayrıca sosyal medyaya kısa bir göz attığımızda resmi ideolojinin geriletilmesinde attığı doğru adımlar sonrası AK Parti teşkilatlarının kurumsal ve bireysel olarak -olaya- dahil olması geçmişi yad ettiriyor açıkçası. Resmi ideolojinin en önemli dayatmalarından olan bu tür kutlamaların bu kadrolar tarafından iştahla kutlanıyor olması ‘’nereye bu gidiş’’ dedirten cinsten.

#TariheYolculuk hastagi altında atılan twitlerden bazıları:

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum