1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Korku ile toplum inşa etmek
Korku ile toplum inşa etmek

Korku ile toplum inşa etmek

Kemalist medya her bulduğu fırsat ile Türkiye toplumuna “aba altından sopa” gösteriyor.

12 Kasım 2020 Perşembe 18:43A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet Gazetesi, Samsun’da 10 Kasım törenlerinde yaşandığını iddia ettiği ciddiyetsizlikleri(!) haberleştirmiş. Haberde okuyucuya sezdirilen şey Kemalist tahayyülünün bir dışavurumunu barındırıyor.

Bu tarz haberlerle 10 Kasım vesilesiyle Atatürk’e yönelik yapıldığı iddia edilen hakaretamiz eylemler mevzu bahis edilerek hukuk ile toplumun bir kesimi tehdit ediliyor. Vali’nin törenlere geç kaldığını, “AKP’li” Belediye Başkanı’nın ise son saniyede yetiştiğini aktaran Cumhuriyet, çok büyük günahlarmış gibi göstermeye çalıştığı aksaklıkları “ciddiyetsizlik” olarak tanımlıyor.

Bu yaşananlar üzerine orada bulunan ADD Başkanı ise “Mustafa Kemal’in askerleri nerede? Saygıya davet ediyorum sizleri" diyerek protokole seslenmiş. Anlamsız ritüeller tekrarlanarak, siren tek sefer yetmiyormuş gibi ikinci defa çalınmak durumunda kalmış.

Toplumu korku ile paranoya ve şizofreni içine sokan sol-Kemalist medya “Atatürk sopası” ile kendince düşmanlarını terbiye etmeye çalışıyor. İptidai ve mantıksız işlerine bütün toplumu mecbur bırakarak nesillerin zihnini iğdiş eden Kemalistler önü alınmadığı vakit gelecek nesilleri de aynı çıkmaza hapsedecek gibi görünüyor.

Cadı avına devam eden Cumhuriyet, Artvin’de de sirenlerin erken çalındığını haber veriyor. Ardından sorumlularına yönelik soruşturma başlatıldığını da ekleyerek tabiri caizse takipçilerinin gönlüne su serpiyor.

Buradaki en büyük tenakuzu ise Cumhuriyet vs. gibi yayın organlarının topluma dayattıkları törenler, ritüeller, kültlere karşın her fırsatta özgürlükleri vurgulayıp ve otoriterleşmeden dem vurmaları.

Ancak koruma kanunlarına sığınarak hukuku ayaklar altına alan Kemalistlerin anlayamadıkları husus en büyük baskıcı otoritenin kendilerinden neşet ettiği gerçeğidir. Onlardan sonra gelenler en fazla devletin üzerine inşa edildiği “teamüllere” göre hareket ediyorlar!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum