1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Koranavirüse Yeni İsim Verildi: Covid-19
Koranavirüse Yeni İsim Verildi: Covid-19

Koranavirüse Yeni İsim Verildi: Covid-19

Şimdiye kadar bin 1000'den fazla kişinin ölümüne yol açan koronavirüs kaynaklı hastalığa bir isim bulundu: Covid-19.

12 Şubat 2020 Çarşamba 11:51A+A-

Çin'de ortaya çıkan ve binden fazla insanın ölümüne, binlerce kişinin hastalanmasına yol açan yeni tür koronavirüs hastalığına bir isim bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus Salı günü kuruluşun Cenevrede'deki merkezinde yaptığı açıklamada salgın hastalığa Covid-19 (2019-nCoV) adının verildiğini duyurdu. Covid, İngilizce koronavirüs hastalığı tanımının harflerinden oluşturulan bir kısaltma. Sonundaki 19 rakamı ise ortaya çıktığı 2019 yılına işaret ediyor.

Çin'den dünyaya yayılan ölümcül koronavirüs Covid-19'un Avrupa'da antibiyotik sıkıntısına da yol açabileceği belirtildi. Salgın nedeniyle Çin'in en büyük antibiyotik üreten ilaç fabrikalarının bulunduğu Hubei vilayetinde üretim durdu. Sağlık sektörü temsilcileri dünyanın en büyük antibiyotik üreticisi olan Çin'de üretimin durmasının küresel ölçekli bir soruna dönüşebileceği uyarısında bulundular.

Uzmanlar, Çin'deki yeni yıl tatilinin de etkisiyle ilaç sektöründe yaşanan daralmanın hissedilir duruma geldiğini belirterek, üretime verilen aranın daha fazla uzaması halinde ciddi antibiyotik sıkıntılarının baş göstereceğini belirttiler. Çin'de üretimin kesilmesine rağmen stoklarda, bir süre daha yetecek kadar antibiyotik bulunduğu belirtiliyor. Çin yönetimi ise üretime yeniden başlanabilmesi için virüs salgının önüne geçilmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT