1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Konya Selçuk’tan Mursi’ye Bin Selam
Konya Selçuk’tan Mursi’ye Bin Selam

Konya Selçuk’tan Mursi’ye Bin Selam

Konya Selçuk üniversitesinde okuyan Müslüman gençler; İhvan mensuplarına Sisi cuntası tarafından verilen idam kararlarını protesto etti.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 15:54A+A-

Konya Selçuk üniversitesinde okuyan Müslüman gençler Gökkuşağı AVM önünde saat 12:30’da bir araya gelerek; İhvan mensuplarına Sisi cuntası tarafından verilen idam kararlarını protesto etti.

Basın açıklaması sırasında tekbirler getirilerek şu sloganlar atıldı: Selçuk’tan Mursi’ye direnişe bin selam, İslami Hareket Engellenemez, Zalimler Yaşasın Cehennem, Katil Sisi Hesap Verecek.

selcuk-20150518-01.jpg

selcuk-20150518-02.jpg

selcuk-20150518-03.jpg

selcuk-20150518-04.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Kardeşlerimiz Cellatların Elinde

AYAĞA KALK TÜRKİYE!

“Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.”(İbrahim 42)

Halkın %52 oyu ile seçilmiş başa gelmiş hükümet daha birinci yılı dolmadan tanklar ve toplar ile yok edildi.70 yıllık diktatörlüğe ses çıkarmayanlar ülkenin ilk ve tek seçilmiş devlet başkanına ve Mısır halkına barışı, selameti, huzuru çok gördüler.

Susturmak istediler. Şehadet nişanına, bir kurşunu şahit tutan Esma’ları bu yüzden katlettiler.

Yok etmek istediler. Bu yüzden Rabiatul Adeviye’nin kahraman erlerine kan, kin, kurşun kustular.

Bütün bu olan bitenlerden Suudi Arabistan, İran, Körfez ülkeleri, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği sorumludur. Ayrıca bu zulme ve haksızlığa karşı duyarsız kalan, ses vermeyen, çığlık olmayan, görmezlikten gelen tüm insanlık da sorumludur. Batılı demokratlar, hümanistler yalnızca seyrediyorlar. İnanan, düşünen, özgürlüğe sevdalı olan, insanım diyen herkesi Mısırdaki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında duyarlı olmaya, çığlık olmaya davet ediyoruz.

Ve biz biliyoruz ki; Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

İbrahim’i ateşe atanlar, Musa’nın canına kast edenler şimdi Muhammed Mursi, Muhammed Bedii ve Yusuf Kardavi gibi İslam önderlerinin de aralarında olduğu 106 kişi hakkında idam kararı verdiler. Verilen İdam kararı 106 kişiye değil, tüm Mısır halkına ve tüm İslam ümmetine karşı verilmiş bir karardır. Kararı verenler ise Mısır’ın gerçek sahipleri değil küfür ile işbirliği içinde olan Sisi ve yandaşlarıdır.

İhvan lideri Muhammed Bedii’nin dediği gibi; ‘Ölüm emri yeryüzünde değil gökyüzünde verilir.’

Şehitlerimizin kanları ile süsledikleri o kutsal çağrı gibi; ‘Şehadet bir çağrıdır, tüm nesillere çağlara’

İdam kararı veren ey zalimler! Sizin içi

n şu sözü tarihe not düşüyoruz. ‘Siz! Hayat süren leşler, sizi kim diriltecek’

Ve siz ey zalimler! Hodri meydan…

Yeryüzünde yürüyen tüm müminleri yok etseniz bile bir tek emekleyen bebeğimiz kalsa dahi Allah, sizleri o bebeğin elleri ile cezalandıracaktır.

Ey zalimler! Yeryüzündeki tüm müminleri ve emekleyen tüm bebeklerini katletseniz de Allah elbet bir Musa çıkaracak ve O Musa’nın eliyle sizleri kahredecektir.

Ey zalimler! Biz Allah’ın sonsuz rahmetinde can bulacağız. Sizler ise sizi kıskıvrak yakalayacak olan dehşetli bir kıyamet ile can vereceksiniz.

Ey Zalimler! Siz yaşarken de, başınıza kıyamet koparken de, ebedi cehenneminize giderken de hep kaybedenlerden olacaksınız.

Siz yaşarken de acı içinde kıvrananlardansınız. Huzuru olmayanlardansınız.

İmansızlığınız, kininiz sizi yiyip bitiriyor. Siz, mutlak, her an kaybeden, daimi mutsuzlardansınız.

İdam kararlarınızla can verirken şehitlerimiz, onların yaşadığı anlık saadete ebedi bir hayat verdiniz. Biz Allah için yaşıyor ve Allah için ölüyorken iyi bilin ey zalimler, CEHENNEM SİZİN İÇİN YAŞIYOR!

Özgürlük ve adalet yalnız bizim değil; bütün insanlığın hakkıdır.

Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, Mısır’daki 106 masum insanın idam kararını veren ve destek olan tüm darbecileri lanetliyoruz.

Selçuk üniversiteli Müslüman gençler

Foto-Haber: M.BİLAL AKDENİZ

HABERE YORUM KAT