1. HABERLER

  2. HABER

  3. Konya Emniyeti Uyuyor mu? (VİDEO)
Konya Emniyeti Uyuyor mu? (VİDEO)

Konya Emniyeti Uyuyor mu? (VİDEO)

Suriyeli mültecilere yönelik Konya’da da saldırılar yaşandı. Bir grup, Alaaddin Tepesindeki parkta gezen Suriyeli sığınmacılara saldırdı.

03 Eylül 2014 Çarşamba 14:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hayatlarını kurtarmak için Esed’in katliamlarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılar Konya'da planlı ve sistematik saldırılara maruz kalıyor. Dengesiz ve de edepsiz ırkçı saldırganların elini kolunu sallayarak dolaşmaya devam etmeleri ise bir hayli manidar.

“Konya emniyeti uyuyor mu?” sorusunu akla getiren olay şöyle gelişiyor:

Konya merkezinde bulunan Alaaddin Tepesini kendilerine mesken edinen yaklaşık 10 genç, parktan geçen Suriyeli sığınmacılara saldırarak feci şekilde darp ediyor. Suriyeli savunmasız mültecilere saldırılarını kayıt altına alan gençler bunu facebook üzerinden yayınlayarak ırkçılıklarını galiz küfürlerle süslüyor ve tehditler savuruyorlar. 

"Suriyeli Avı Part'i 1 Konya Aladdin Tepesi"

İhsan T. isimli şahısın kişisel facebook hesabından yüklenen videonun ismi ise yaşanan olayın planlı ve sistematik olduğunu gözler önüne seriyor.  

"Polislerle Dalga Geçmek İçin Karakola Gittik"

Olay sonrası parka gelen Yunus polislerinin kendilerini bulamadığını ve sonrasında dalga geçmek için karakola gidip yaşanan olayla ilgili ihbarda bulunduklarını da ekliyor İhsan T.

"Cadı Avına Davet Edilmeyen Arkadaşları Kızgın!"

Yaşanan saldırının videosunun facebook arkadaş ortamında yayınlanması üzerine, cadı avına davet edilmeyen arkadaşları kızarak "Biz olsaydık kan dökerdik" ifadelerini kullanıyor. Öte yandan Bayram S. isimli şahıs ise olayda yer aldığını övünerek anlatıyor.

İhsan T. isimli şahsın facebook profilinden yaptığı paylaşımların birkaçı:

ihsan-teke-twitter-konya-aladdin-tepesi-suriyeli-avi-facebook01.jpg
ihsan-teke-twitter-konya-aladdin-tepesi-suriyeli-avi-facebook02.jpg
ihsan-teke-twitter-konya-aladdin-tepesi-suriyeli-avi-facebook03.jpg

ihsan-teke-twitter-konya-aladdin-tepesi-suriyeli-avi.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum