1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Komünistler Suriye’de ABD’den “aferini” kaptı!
Komünistler Suriye’de ABD’den “aferini” kaptı!

Komünistler Suriye’de ABD’den “aferini” kaptı!

PKK’nın Suriye kolu YPG, ABD desteğiyle destan(!) yazmaya devam ediyor...

15 Eylül 2021 Çarşamba 16:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye Savaşı başladığından beri Suriye Kürtlerine yıllarca zulüm etmiş Esed rejimine doğrudan cephe almayan PKK, emperyalistlerin bölgedeki kolluk kuvveti rolüne büründü. Ayn-el Arab’da ABD, Tel Rıfat’ta Rusya ile birlikte hareket eden Suriye PKK’sı oportünizmin ve pragmatizmin en başarılı örneklerini gösterdi.

Her fırsatta anti emperyalizm propagandası satmaya çalışan PKK’nın tutarsızlığı artık vurgulanmakla değmez. Ancak ABD ve Rusya ile kol kola olan PKK anti emperyalizm pozuna bürünerek kendisini “sevimli” göstermeye devam ederken bir yandan ise ABD ile olan ilişkilerini güçlendiriyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Kenneth McKenzie, 10 Eylül günü Kuzey Doğu Suriye'ye özel bir ziyarette bulunmuş. İşgalci General McKenzie'nin YPG'yi (SDG) öve öve bitiremezken yaptığı kıyas ise oldukça ilgi çekici. McKenzie, YPG’nin “başkomutanı” işbirlikçi Mazlum Abdi’yi ziyaretinde “Rojava Afganistan, YPG de Afgan Ordusu değil” sözleriyle YPG’nin kendileri için önemini vurguluyor!

Aslında bu ifadelerde kelimenin gerçek anlamıyla mağlup olmuş, ezilmiş bir bakış açısı söz konusu. Anlaşılan o ki Afganistan’da yaşananlar ABD’de ağır bir travma oluşturmuş. Taliban karşısındaki hezimetin benzerini farklı coğrafyalarda yaşamamak için işbirlikçileriyle ittifakını güçlendirmek istiyor.

Artı Gerçek isimli sitenin “kıvançla” aktardığı görüşmenin detayları şöyle: McKenzie, Abdi'ye ABD'nin QSD (YPG) ile işbirliği ve desteğinin devam edeceğini söyledi. McKenzie, toplantı sırasında QSD ve Afgan ordusunun hiçbir şekilde birbirine benzemediğini çünkü QSD'nin kendisini etkin bir şekilde organize ettiğini ve her türlü saldırıya direnebileceğini söyledi. ABD heyeti ayrıca General Abdi'ye ABD'nin Suriye'nin geleceğiyle ilgili gelecekteki herhangi bir müzakerede Rojava Yönetimi’nin temsil edilmesini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapacağına dair yeniden güvence verdiği ifade edildi.

Artık utanmazlığın bu kadarı derken IŞİD’in hala gerçek bir tehdit olduğu yalanı ve YPG’nin Rakka’daki petrol kuyularının başına ABD tarafından bekçi olarak dikildiğinin üstü örtülü aktarıldığını da gördükten sonra insan ne diyeceğini bilmiyor gerçekten.

Komünistler ABD ile el ele Suriye’de destan yazıyorlar! Türkiye’deki yoldaşları ise bu “işbirliği” göğsünü gere gere anlatıyor. Taliban’ın emperyalistler karşısındaki kesin zaferi ise bazı dindar muhafazakarlar tarafından “mahcubiyet” içinde karşılanıyor… Gerçekten utanması kalmamış bir dünyada yaşıyoruz!

 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum