1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Kocaeli’nde Balyoz Yorumu: Mazlumun Ahı...
Kocaeli’nde Balyoz Yorumu: Mazlumun Ahı...

Kocaeli’nde Balyoz Yorumu: Mazlumun Ahı...

İzmit’teki basın açıklamasından: “Balyoz davası milattır, oligarşinin hâkimiyeti bitmiş, halkın hâkimiyeti başlamıştır!”

22 Eylül 2012 Cumartesi 14:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformunun 389. hafta basın açıklamasının konusu dün sonuçlanan Balyoz davasıydı. 22 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 12.30’da İzmit Özgürlük Meydanında yapılan basın açıklamasını, Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Derneği adına Behlül Metin okudu.

Açıklama sırasında, 28 Şubat’ta mağdur edilmiş kız çocuklarının gözyaşlarında boğulan Balyoz sanıklarını sembolize eden bir resim ve “Mazlumun Ahı İndirir Tahtından Şahı” pankartı açıldı.

kocaeli-kartepe-basin-aciklamasi02.jpg

KOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ 8. YIL 389. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Değerli halkımız ve basın mensupları, BALYOZ Darbe Planı davasında 21 aylık duruşma süreci, dün açıklanan kararlarla sona erdi. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın başını çektiği, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, YAŞ Üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da içinde yer aldığı cunta yapılanması, bir darbe girişimi, Cumhuriyet tarihinde ilk kez sivil mahkemeler tarafından yargılandı ve cezalandırıldı. 

Balyoz Planı’nın ‘Vazife’ bölümünde “Ulu Önder Atatürk’ün ‘Söz konusu olan vatansa gerisi teferruattır’ veciz sözü ile emrettiği üzere; demokrasinin tamamı ile askıya alınması da dahil olmak üzere nihai amaç olan irticai yapılanmanın tek bir ferdi dahi kalmayacak ve bir daha hortlamayacak şekilde ortadan kaldırılıncaya kadar gerekli her türlü tedbir alınacak” deniliyordu. Balyoz Harekât Planı’nda, darbeciler tarafından çıkartılacak kanlı eylemlerden sonra, darbe yapılıp, sıkıyönetimin ilan ettirilmesi ve darbe sonrasında yapılacaklar da tek tek belirlenmişti. Ülkemizdeki darbeci geçmişten cesaret alan bu demokrasi düşmanları, layık oldukları cezalara çarptırıldılar. Bu kararı veren yürekli yargıçları kutluyoruz. Daha kısa bir süre öncesine kadar, bir kesimin arka bahçesi olan yargıda, 75 milyonun gözünün içine baka baka suç işleyen “iyi çocuklar” cezalandırılacağına, onların işlediği suçun cezalandırılması için, hukuki işlem başlatan yargı mensupları cezalandırılıyor ve işten atılıyordu.

Oligarşinin, minik azınlığın hakim olduğu o karanlık günlerden, yargının birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkartılıp normalleştirilmesi sayesinde bu günlere gelindi. Bu davanın sembolik önemi, oligarşinin hakimiyet döneminin sona erip, halkın hakimiyet döneminin başlangıcının miladı olmasıdır. Bu mahkemede yargılanıp ceza alan sadece Balyozcular değildir, Balyoz davasıyla beraber sembolik olarak, Menderes’i asan cuntacı katiller de ceza aldı. 12 Mart’ı, 12 Eylülü, 28 Şubat’ı yapan darbeciler de ceza aldı. Bu kararla Türkiye’de bir çağ kapandı, yeni bir çağ açılıyor.

İrtica eylem planı adı altında, ülkenin inançlı insanların başına haince planlar yapanlar, bu hain çeteydi. 28 Şubatta İmam Hatipleri, Kuran Kurslarını kapatanlar bu kadronun elemanlarıydı. 28 Şubatta uygulattırdıkları başörtü yasağı ile yüz binlerce kız çocuğunun eğitim hayatının sona ermesine  neden oldular. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Gün gelir devran döner  demişler.  Başörtülü, mazlum kız çocuklarının, akıttıkları gözyaşları, bir gün geldi sel oldu, bu zalimleri boğdu. Bu ülkenin  Müslüman halkına yaptığınız zulümlerin yanınıza kar kalacağını mı zannetmiştiniz? Gün geldi adalet yerini buldu.

Ergenekon, Balyoz operasyonları için, Atatürkçü gazetelere, Ulusalcı TV’lere beyanat verip,   “ Bu Amerika’nın Türk ordusunu bitirme planıdır” diyerek, Müslümanlara, başörtülü kız çocuklarına kan  kusturanların, avukatlığına soyunanlar için de söylenecek bir çift sözümüz var. Demek  Siyonizm’in ağlama duvarında , Yahudi hahamla birlikte ağlayanlar, “Amerika’nın düşman olduğu subaylar” öyle mi?.Siz utanmadan bu Siyonist dostlarının avukatlığını yapıyorsunuz, size de YAZIKLAR OLSUN. Size mi kaldı ağlama duvarında ağlayan Siyonist dostlarını, başörtü düşmanlarını korumak ve kollamak. Sizi uyarıyoruz, Ergenekon borazanlığını yapmayı bırakın, Ümmet bu ihanetinizi, Ergenekon işbirlikçiliğinizi asla ve asla affetmeyecektir. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz.

KOCAELİ KARTEPE İNSAN HAKLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ 

kocaeli-kartepe-basin-aciklamasi01.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum