1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kocaeli Üniversitesi'nde Halep'e Destek Eylemi Yapıldı
Kocaeli Üniversitesi'nde Halep'e Destek Eylemi Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi'nde Halep'e Destek Eylemi Yapıldı

Esed, İran ve Rusya’nın Halep’te yoğunlaştırdığı katliamları Kocaeli Üniversitesinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

06 Mayıs 2016 Cuma 16:14A+A-

Özgür-Der Üniversite Gençliği’nin organize ettiği eyleme Suriyeli Öğrenciler Birliği, KOÜ Mescit Birliği üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi aktif katılım sağlayarak destek verdi.

Cuma namazı çıkışında merkez kampüste bulunan Umuttepe Camii önünde toplanan topluluk burada Esed, İran, Rusya aleyhine sloganlar atarak tekbir getirdiler. Özgür-Der Üniversite Gençliği’nden Ömer Deniz Övün’ün yönettiği eylemde “’Halep İçin Bişey Yap!’ Öğrenci İnisiyatifi” imzalı “Varil Bombaları Sadece Suriyeli Mazlumları Değil, İnsanlığı, Adaleti, Vicdanı Katlediyor! Dünya Sussa da Sen Susma!” yazılı bir pankartla Özgür-Der imzasını taşıyan “Suriye’de Bir Halk Yok Ediliyor! Dünya Sussa da Sen Susma!”   yazılı pankart açıldı. “Yaşasın Suriye Cihadımız!”, “Yaşasın Suriye Direnişimiz!”, “Katil Rusya Suriye’den Defol!”, “Katil İran Suriye’den Defol!”, “Halep Halkı Yalnız Değildir!”, “Suriye Cihadı Onurumuzdur!”, “Suriye Emperyalizme Mezar Olacak!” vb. sloganlar atan öğrenciler “Rusya, İran Elele Yürüyorlar Cehenneme!”, “Halep Yanıyor, Dünya Susuyor!”, “Susma, Öfkeni Bileyle, Zalimleri Lanetle!”, “Halep Yanıyor, Biz Yanıyoruz! Rabbimiz, Zalimleri Perişan Eyle!”, “Halep Yanıyor!”, “Ne Mutlu Haktan Yana Tavır Alana; Ne Mutlu Kardeşine Sahip Çıkana!", "Suriye Halkı Haykırıyor: Vazgeçmeyiz, Boyun Eğmeyiz!", "Esed Gitmeden Asla!", "Hamaney ve Putin; Esed'inizi de Alın, Suriye'den Defolun!", "İşkencelere Bombalara Katliamlara Rağmen 5 Yıldır Devrim Sürüyor!" yazılı dövizlerle Esed rejimini, Rusya’yı ve mezhepçi politikalarla katliamlara soyunan İran’ı protesto ettiler.

img-20160506-wa0008.jpg

img-20160506-wa0017.jpg

img-20160506-wa0018.jpg

img-20160506-wa0025.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bismillahirramanirrahim

06.05.2016

Tüm zorluklara, tüm baskılara, tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen kararlı bir şekilde süren Suriye adalet ve özgürlük kıyamı adeta destanlaşan bir direniş olmaya devam ediyor.

Zulüm ve gaddarlığı kelimelerle izah edilemeyecek, işkence ve katliamlara dair fotoğraflarına bakmaya bile dayanamadığımız derecede vahşi bir rejime yani Esed diktatörünün liderliğindeki Baas rejimine karşı, Suriye halkı tarafından 15 Mart 2011’de Derea’da başlatılan direniş tam 5 yılı geride bıraktı.

Gelinen noktada Suriyeli Müslümanlar sadece Baas diktasına karşı mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda İran, Rusya, Hizbullah gibi birden çok yerli-yabancı, bölgesel ve küresel şer odağıyla da mücadele etmeye çalışıyor.  Suriye’de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkânlarla mücadelesini bugünlere getirdi.

Son iki haftadan bu yana ise Rusya ve işbirlikçileri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan Halep şehrimiz bütün zorluklara rağmen direnmeye devam ediyor. Rusya’nın bütün dünyanın gözü önünde Halep’te gerçekleştirdiği bu insanlık dışı kıyım ve katliama karşı süregelen utanç verici suskunluğa ibretle tanıklık ediyoruz.

Dün Suriye’ye iyice yerleştikten sonra bir anda tüm dünyada ülkeden çekiliyor algısı oluşturmayı başaran emperyalist Rusya’nın bu adımının taktik bir çekilmeden ibaret olduğunu biliyorduk. Nitekim son günlerde kanlı elleri, ölüm ve vahşet saçan savaş jetleriyle Halep’in üzerine yeniden üşüşmesi bu kısmi çekilmenin sadece bir göz boyamadan ibaret olduğunu ortaya koymuştur.

Emperyalist Rusya neden Esed ve destekçileri çaresiz kalınca milyon dolarları göze alarak havadan imdatlarına yetişiyor? Ve neden Halep?

Çünkü Halep karadan İslami direnişin kalesi konumundadır. Esed ve destekçileri daha önce de yetersiz kalınca emperyalist Rusya imdatlarına yetişmiş ve stratejik Türkmendağı bölgesini ele geçirerek Halep’te direnişi boğmayı yeğlemişti. Ama Allah’a şükür İslami direniş güçlerinin gücünü öncelikle imandan alan kararlı duruşuyla bunu başaramamıştı.

Ve aynı Rusya bugün yine sahnede. Yine Halep’te ve bu kez açıktan açığa kadın-çocuk, genç-yaşlı, sivil-silahlı unsur ayrımı gözetmeyeceğini ortaya koymaktadır. En son bir hastaneyi vurarak içerideki tıbbi personel ve hastaların başına yıktı. Vahşet çetesinin önde gideni Rusya, bu katliamında Halep’in kalan tek çocuk doktoru olan Muhammed’i de şehit etti. İslam’dan sonraki tarihinde ilk kez Halep’te Cuma kılınamadı. “Küresel sorun çözücüler” her zaman olduğu gibi yine Rusya ve Esed’in katliamlarına seyirci kalmakla yetindiler. Çok cılız tepkilerden sonra göstermelik bir ateşkes kararı aldığını belirten Rusya ve İran’ın uşağı Esed buna da sadık kalmadı, bu kez de dün Kamuna Mülteci Kampına saldırdı.

Evet, Halep yanıyor hem de tüm dünyanın gözü önünde. Cenevre’de sözde barış maskesi takanlar ve masada Esed’li geçişi dayatmaya çalışan ahlaksız, ikiyüzlü ve vicdansız “küresel sorun çözücüler”den merhamet bekleyen yok!

Zalimler, katiller, ikiyüzlüler eninde sonunda yenilecektir! Elbette bir gün Esed despotu da tarihin lanetli çöplüğündeki yerini alacaktır. Esed ve aveneleri ile Rusya ve bilumum yalakaları bugün olmasa bile yarın ukbada mutlaka ama mutlaka ateşi boylayacaktır! Ve güzel akıbet elbette her koşulda hakkı ve adaleti ayakta tutmaya azmeden anın şehitlerinin; rabbe, insanlığa ve eşyaya karşı sorumluluk bilincini kuşanan muttakilerin olacaktır!

Ey aziz Halep halkı, alçakça ve şerefsizce bombardımanlara ve dünyanın ikiyüzlü tutumuna rağmen şehadet libasını adeta bir kefen gibi kuşanan ve mevzii terk etmeyen onurlu halk; ve siz ey kararlılıkları, fedakârlıkları ve adanmışlıklarıyla göz dolduran Allah yolunun adanmış erleri; sizlere İzmit’ten ancak selam ve dualarımızı gönderebiliyoruz! Bu vesileyle insanlığın ve maalesef Müslümanım diyenlerin genelinin sessizliğe ve zillete gömüldüğü şu vakit en azından Rabbimiz katında bir mazeret olur umuduyla tepkimizi, duamızı örgütleyerek tanıklığımız tanıklığınıza karışsın, duamız duanızla bütünleşsin umuyoruz. Müsterih olun, sabır edin ey Halep halkı; Allah’a andolsun ki cennet sizi bekliyor! Ve düşmanlarınızı cehennem!

Selam olsun Halep’e, Şam’a, Dera’ya, Humus’a, Hama’ya ve İdlib’e!

Selam olsun onuruyla direnip Cennet’e talip olan Biladu’ş-Şam’ın yiğitlerine!

‘HALEP İÇİN BİŞEY YAP’ ÖĞRENCİ İNİSİYATİFİ ADINA

Özgür-Der Üniversite Gençliği, Suriyeli Öğrenciler Birliği, KOÜ Mescit Birliği 

img-20160506-wa0024.jpgimg-20160506-wa0026.jpgimg-20160506-wa0038.jpgimg-20160506-wa0059.jpgimg-20160506-wa0066.jpg

FOTO: BETÜL SARAÇ - KEMAL YAPA

HABERE YORUM KAT

2 Yorum