1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri Sisi'yi Protesto Etti
Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri Sisi'yi Protesto Etti

Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri Sisi'yi Protesto Etti

Kocaeli Üniversitesi Mescid Birliği Mısır’da Sisi’nin cunta yargısı tarafından idama mahkûm edilen Muhammed Mursi ve 106 arkadaşı için kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 18:04A+A-

22 Mayıs Cuma günü Umuttepe Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen eylemde  topluluk adına  KOÜ Mescid Birliği üyesi Enes Çetin’in okuduğu basın açıklamasında özetle şunlar vurgulandı:

“Mısır halkının %52'sinin oyu ile Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Mısırlı âlim ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavî başta olmak üzere, 106 Müslüman önder hakkında darbeci Sisi yönetiminin verdiği, hiç bir hukukî dayanağı olmayan, keyfi idam kararlarını, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak lanetliyoruz.

Zâlim Mısır yönetiminin verdiği bu haksız ve hükümsüz idam kararı, sadece 106 kişiye değil, tüm Mısır halkına ve tüm İslâm Ümmetine karşı verilmiş bir karar niteliğindedir. Mısır'daki darbeye, yapılan bunca katliam ve haksızlığa hiçbir tepki vermeyen, duyarsız kalan, hatta görmezden gelen ABD ve Batı dünyası başta olmak üzere, işbirlikçi Arap rejimleri de bu idam kararından sorumlulardır. Dolayısıyla bu zâlimâne idam kararından dolayı onlar da insanlığın mahşeri vicdanında mahkum olacak ve mahkem-i kübrâda hesap vereceklerdir.

Kurulduğu günden beri şiddete başvurmaktan sakınan İhvân-i Müslimin (Müslüman Kardeşler) hareketine destek veren sivil halkı bile katletmekten çekinmeyen zâlim SİSİ yönetimi şunu iyi bilsin ki; zâlimlerin sonu, ancak cehennemdir.

Tarih tekerrürden ibarettir. Firavunlar zamanında Yusuf (a.s) için verilen mahkeme kararı, sanki tarihin bir cilvesi olarak, bir kez daha tekerrür ediyor. Kur’an-ı Kerim’de kınanan tek mahkeme Mısır mahkemesidir. Bugün yaşananlar, Mısır mahkemelerinde Firavun kültürünün hala etkin olduğunun göstergesidir. İnşaallah bir gün Yusuf (a.s)’ın saraya döndüğü gibi Muhammed Mursi de saraya dönecektir.”

kocaeli-20150523-01.jpg

kocaeli-20150523-02.jpg

HABERE YORUM KAT