1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kobani Bahanesiyle Avrupa'da da Olay Çıkardılar
Kobani Bahanesiyle Avrupa'da da Olay Çıkardılar

Kobani Bahanesiyle Avrupa'da da Olay Çıkardılar

PKK taraftarları Avrupa'nın bazı ülkelerinde gösteri yaptılar. Eylemlerde zaman zaman şiddet olayları da yaşandı.

07 Ekim 2014 Salı 21:43A+A-

İsviçre'de Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde toplanan bir grup PKK taraftarı, Kobani bahanesiyle gösteri yaptı.

Ellerinde PKK bayrakları ve Apo'nun posterlerini taşıyan kişiler, protesto içerikli basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 10 kişilik olan grup açıklamanın ardından, BM binasının demir parmaklıklarının üzerinden atlayarak, üye devletlerin bayraklarının bulunduğu bölüme girdi. Buradaki Türk Bayrağı'nı indirmek isteyen örgüt yandaşları, BM güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

Avusturya

Avusturya'nın Vorarlberg eyaletinin başkenti Bregenz'de maskeli bir grubun, Türkiye'nin Bregenz Başkonsolosluğuna saldırı düzenlediği bildirildi. Kobani nedeniyle (Ayn el Arap) protesto yapan grup, gece saatlerinde Bregenz sokaklarında izinsiz gösteri yaptı. Grup, PKK lehine slogan attı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan ve yüzleri maskeli grup, taşlarla Başkonsolosluk binasına saldırdı. Saldırıda binanın bazı pencereleri kırıldı. Saldırının ardından olay yerine gelen polis, göstericileri dağıttı.

Belçika

AP önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, birkaç saatlik oturma eyleminin ardından içeri yönelirken polis müdahil olmadı ve AP güvenliğinin protestocuları durdurma çabası yetersiz kaldı. Parlamentonun üçüncü katındaki salona çıkan grup üyeleri, 40 dakika kadar süren oturma eyleminin ardından binadan ayrıldılar. 

Fransa

Fransa'da da Kobani nedeniyle gösteri yapan bir grup, Türkiye’nin Marsilya Başkonsolosluğuna sabah saatlerinde molotofkokteylli saldırı düzenledi. Konsolosluk binasına 4 molotofkokteyli atıldı. Akşam saatlerinde ise  bir grup saldırgan, konsolosluğa zorla girmeye çalıştı. AA muhabirinin Marsilya Başkonsolosuğu yetkililerinden edindiği bilgiye göre, sayıları 20 civarında olduğu belirtilen saldırganlara ilk müdahaleyi konsolosluk güvenlik güçleri yaptı. Fransız güvenlik güçlerinin ise saldırganlara müdahale etmediği gözlendi.

Binadan içeri giremeyen saldırganlar, taş ve tuğlarla konsolosluk binasının camlarını kırdığı ve içerideki eşyalara zarar verdiği bildirildi. Son saldırının ardından Marsilya Başkonsolosluğu, valiliğe başvurarak güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Marsilya kentinde, son üç gündür bazı Kürt gruplar, gösteri eylemleri düzenliyor.

Danimarka

 Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da da gösteri vardı. Bir grup gece saatlerinde Kopenhag Havaalanı'nda oturma eylemi yaptı. Gelen yolcu kısmında toplanan eylemciler, polisin gösteriye son verilmesi uyarısına rağmen bir süre dağılmayan grup daha sonra olaysız dağıldı.

Öte yandan Danimarka Parlamentosu'nun yeni yasama yılı nedeniyle açılış merasimi yaptığı öğle saatlerinde parlamentonun bulunduğu Christiansborg Sarayı önünde toplanan bir grup, kaldırım ve çevredeki yapılara YPG ve Kobani yazıları yazarak Türkiye aleyhine slogan attı. Güvenlik önlemi alan Danimarka polisi herhangi bir müdahalede bulunmadı.

İtalya

Roma'nın uluslararası havaalanı Fiumicino'da da olay vardı. Havaalanına giren gruptakilerin, slogan attılar.

Havaalanındaki protesto sırasında gruptakiler ve güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandığı, PKK'nın ve lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri taşıdığı gözlendi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum