1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Koalisyon Yemen'deki Ateşkes Kararına Uyacağını Açıkladı
Koalisyon Yemen'deki Ateşkes Kararına Uyacağını Açıkladı

Koalisyon Yemen'deki Ateşkes Kararına Uyacağını Açıkladı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'de bu gece yürürlüğe giren ateşkese uyacağı bildirildi.

11 Nisan 2016 Pazartesi 01:30A+A-

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, 18 Nisan'da Kuveyt'te yapılması planlanan müzakereler öncesinde bu gece yürürlüğe giren ateşkese uyacağı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon tarafından yapılan açıklamada, "Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin talebine karşılık ve Suudi Arabistan'ın meşru hükümet ile Husiler arasında kapsamlı ateşkes sağlanması için sarf ettiği çabalar gözetilerek" gece yarısı itibariyle başlaması beklenen geçici ateşkese uyulacağı belirtildi.

Hadi'nin ateşkes talebi metninin yer aldığı açıklamada, ateşkesin bu gece yarısı başlayacağı ve 18 Nisan'da Kuveyt'te başlayacak müzakerelerin sonlanmasından bir gün sonra 12.00'de biteceği ifade edildi.

Açıklamada, ateşkesin uzatılması halinde Yemen hükümetinin bunu koalisyona bildireceği ve Husilerin ateşkesi ihlal etmeleri durumunda da koalisyonun buna karşılık verme hakkını saklı bulundurduğu kaydedildi.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, ülke genelinde çatışmaların durması kararının bu gece yarısı itibarıyla uygulanacağını, 18 Nisan'da da tarafların katılımıyla Kuveyt'te müzakerelerin yeniden başlayacağını açıklamıştı.

Yemenli taraflar arasındaki müzakerelerin birinci ve ikinci turu BM gözetiminde İsviçre'de gerçekleştirilmiş ancak anlaşma sağlanamamıştı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT