1. HABERLER

  2. HABER

  3. Klasik Devlet Refleksinden Gına Gelmedi mi?
Klasik Devlet Refleksinden Gına Gelmedi mi?

Klasik Devlet Refleksinden Gına Gelmedi mi?

PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini söylediğinden ötürü Tahir Elçi’nin gözaltına alınıp tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesi artık terk edilmesi gereken saplantılı bir tutum değil mi?

20 Ekim 2015 Salı 15:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi önceki gün CNN Türk’te katıldığı Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge adlı programında PKK’nın bir terör örgütü olarak görülemeyeceğini söylemişti. Bu sözlerinden ötürü hakkında soruşturma açılan Elçi Bakırköy Savcılığı'nın kararıyla bu sabah, daha doğrusu gece saat 2’de Diyarbakır’da gözaltına alınıp sabah saatlerinde İstanbul’a getirildi. Bakırköy Savcılığı'nca sorgusu tamamlanan Elçi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Elçi hakkındaki tutuklanma talebinin akıbeti henüz belli değil.

Mamafih şu ana kadar yaşanan gelişmelere bakıldığında anlamsız bir işgüzarlığın devrede olduğu görülmekte. Bugüne dek bu tür bastırma-susturma yaklaşımının ülkeye ve halka hiçbir somut getirisinin olmadığı, bilakis gerilim ve kutuplaşma olgusuna katkı sağladığının anlamazlıktan gelinmesi dikkat çekmekte. Tahir Elçi’nin sözlerini üstelik de mevcut konjonktürde gayet yersiz bulmak mümkün, daha ötesi Tahir Elçi’nin bizzat kimliği ve duruşuyla son derece sığ bir çizgide durduğunu söylemek de mümkün ama sonuçta ortada suç unsuru olarak görülen şeyin bir televizyon programında ifade edilen kanaatlerden ibaret olduğu görülmek durumunda. Kanaatlerinden ötürü insanların yargılanması ise kabul edilebilir olmasa gerek! 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum