1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Kızını Okutmak İstedi, 6 Ay Hapis Yedi
Kızını Okutmak İstedi, 6 Ay Hapis Yedi

Kızını Okutmak İstedi, 6 Ay Hapis Yedi

Bursa Yüksel Bodur İlköğretim Okulu’nda başörtüleriyle okumak isteyen 6 öğrenci, eğitim yılının başından bu yana okula alınmıyor.

26 Mart 2012 Pazartesi 06:06A+A-

Bursa’nın Gürsu ilçesi Yüksel Bodur İlköğretim Okulu’nda başörtüleriyle okumak isteyen 6 öğrenci, eğitim yılının başından bu yana okula alınmıyor. Okula gidemeyen öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri hakkında okul yönetimi tarafından Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı. Öğrenci Senanur Polat’ın babası Mehmet Polat, kızını okuldan atmak isteyen Müdür Yardımcısı Osman Bayram’a engel olduğu gerekçesiyle Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Fahrettin Şen tarafından 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 “Kızımı Kolundan Tutarak Okuldan Dışarı Çıkarttı”

Olayın mağdurlarından Mehmet Polat, kızı Senanur Polat’ın Gürsu İsabey Yüksel Bodur İlköğretim Okulu’nda 4. sınıf öğrencisi olduğunu, Müdür Yardımcısı Osman Bayram’ın, kızını kolundan tutarak okuldan dışarıya çıkarttığını söyledi.

Mehmet Polat, kızının okuluna başörtülü olarak gitmek istediğini, ancak okul yönetiminin bunu kabul etmediğini belirterek, “Olay günü ise aynı şekilde kızım başörtülü olarak gittiğinde okula alamayacaklarını söylediler. Müdür Yardımcısı olan Osman Bayram kızımı okulun dışına çıkartmak istedi ve kolundan tutarak okuldan dışarıya çıkarttı. Ben bu durumu görünce sinirlendim. Onu sadece kızıma yaptığı harekketten ötürü arkadan ittim. ‘Kızımı bırak, okuluna girip okusun’ dedim ,kabul etmedi. Darp etmedim veya tekme vurmadım. Sadece ‘Bırak’ diyerek ittirdim. Aynı problemi sadece ben değil, bir kaç veli daha yaşadı. Ben suçsuzum, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Mehmet Polat, TCK’nın 265/1 maddesi kapsamında kamu görevlisine saldırmaktan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Başörtülü Diye...

Mehmet Polat, kızını okula gönderdiği için kendisine dava açıldığını, davanın trajikomik bir şekilde 6 ay hapis cezası alarak sonuçlandığını söyledi.

Mehmet Polat, şunları söyledi:

“Şu anda hâlâ gündemde olan, Başbakanımızın dile getirdiği dindar nesil tartışmaları sürerken, bizim çocuğumuz okula alınmıyor. Biz ailece bu şekilde dinini yaşayan insanlarız. Çocuğumuzun temel eğitim hakkı başörtüsü bahane edilerek elinden alınıyor. Ben kendi çocuğuma ‘Başörtüsünü çıkar’ dememe rağmen başını açmıyor. Bir de Türkiye’de ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyası var. Biz okutmak istiyoruz, kızımızı okula almıyorlar. Sebep olarak ise başındaki başörtüsünü gösteriyorlar. Benim gibi 6 aile mağdur durumda Bursa’da. Aynı okula giden 6 ailenin başörtülü kızı mağdur edilerek okuma hakları elinden alınıyor. Okul yönetimi tarafından entrikalar çevriliyor. 28 Şubat’ta oynanan oyunlar şu anda bizim üzerimizden tekrar ediliyor. Bir kaç tane polis ve öğretmen bunu yapıyor. Hepsini suçlamam imkansız, aralarında düzgün olan insanlar da var. Asıl işin başı olan Osman Bayram isimli okulun Müdür Yardımcısı, iş mahkeme safhasına gelince ortadan kayboluyor. Ergenekon 28 Şubat’ta yaptıklarını günümüzde yeniden canlandırarak bizim üzerimizden oynamaya çalışıyorlar. Kızımı okula gönderdiğim için beni dava ettiler. Dava trajikomik bir şekilde benim 6 ay hapis cezası almam ile sonuçlandı. Düşünebiliyor musunuz; kızını okula göndermek isteyen bir babaya mahkeme 6 ay ceza verdi.”

HABERE YORUM KAT

10 Yorum