1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kızı zarar görmesin diye refleks gösteren baba
Kızı zarar görmesin diye refleks gösteren baba

Kızı zarar görmesin diye refleks gösteren baba

Bursa’da çekilen görüntüler bir babanın buzlu yolda kızına zarar gelmemesi için gösterdiği çabayı gözler önüne serdi.

21 Ocak 2021 Perşembe 18:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Reyhan Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir otoparka aracını bırakan şahıs kucağında kızıyla otoparkın çıkışına yürüdüğü sırada buzlanan yolda dengesini kaybediyor. Saniyeler içinde dengesini sağlamak için çaba gösteren baba kolunda taşıdığı kızını yukarı kaldırmaya çalışıyor.

Kış şartlarında buzlu yollarda yürümek çok zor bir iş. Bir de sahipsiz hayvanların sebep oldukları tedirginlik buzlu yollara eklenince kazalar kaçınılmaz hale geliyor. Belediyelerin kaldırımlar başta olmak üzere yaya ve araç trafiğine açık yollarda takip etmesi gereken buzlanma sebepli kazalar ölümle dahi sonuçlanabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda kaldırımda dengesini sağlayamayıp yola düşen ve ezilmekten son anda kurtulan kişilerin görüntüleri de ekranlara yansımıştı.

Bu videoda ise bir babanın kızının sağlığı için gösterdiği çaba oldukça insani bir durumu gösteriyor. Minik yavrusu zarar görmesin diye çırpınan baba kaygan zeminde ilk görenlere gülünç gelebilecek durumlara düşüyor. Ancak olayın kendisinde soyutlanıp mevzuya yaklaşıldığı vakit bir babanın evladı için ortaya koyduğu çabayı görmek gerçekten anlamlı.

İnsanın yaratılışından gelen bir hasletle evladını koruma içgüdüsü göstermesi çok olağan bir şeymiş gibi görünse de aslında oldukça mucizevi bir durum. Bunun bir refleks olarak gösterilmesi de ayrıca incelenmeye değer…

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum