1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Kitap Okuyanlar İnsan İlişkilerinde Daha Başarılı”
“Kitap Okuyanlar İnsan İlişkilerinde Daha Başarılı”

“Kitap Okuyanlar İnsan İlişkilerinde Daha Başarılı”

İngiltere’de yapılan bir araştırma, kitap okuyanların televizyon izleyenlere göre insan ilişkilerinde daha “başarılı” olduğunu ve daha fazla “empati” kurabildiğini ortaya koydu.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 15:08A+A-

Kingston Üniversitesi’nde yapılan araştırmada 123 katılımcıya kitap okuma veya televizyon izlemekle ilgili tercihleri soruldu.

Katılımcılar, daha sonra başkalarının duygularını ne kadar dikkate aldıkları ve yardım edip etmediklerine dair kişiler arası iletişim becerileriyle ilgili teste tabi tutuldu.

Testler, vaktini kitap okuyarak geçirenlerin, televizyon karşısından ayrılmayanlara oranla ilişkilerde daha “başarılı” ve “empati” sahibi olduğunu gösterdi.

Araştırmacılar, kitap okumanın insanlara, “farklı açılardan bakma” yeteneği kazandırarak başkalarını daha iyi anlamalarına katkıda bulunduğunu belirledi.

Kitap okumayı televizyon seyretmeye tercih edenlerin, “olumlu sosyal davranışlar” sergilediği ve “empati” yeteneklerinin daha gelişmiş olduğu kaydedildi.

Vaktini televizyon izlemekle geçirenlerin ise “arkadaş canlısı” olmadıkları ve başkalarının düşüncelerine daha az “anlayış” gösterdikleri belirtildi.

Kaynak: Daily Mail, AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT