1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kışlada Şüpheli Ölüme Soruşturma İzni
Kışlada Şüpheli Ölüme Soruşturma İzni

Kışlada Şüpheli Ölüme Soruşturma İzni

Kışlada şüpheli ölüme 'intihar' raporu veren 3 doktor hakkında soruşturma izni verildi.

03 Temmuz 2012 Salı 10:12A+A-

Danıştay 1. Dairesi, er Murat Oktay Can'ın ölümüyle ilgili otopsi raporu düzenleyen Fırat Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda görevli 3 doktor ve 1 teknisyen hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

İntihar ettiği ileri sürülen Can'ın Antalya'da yaşayan ailesi karardan memnun. Baba Oktay Can, "Gerçeğin ortaya çıkması için umut verici bir karar." diyor.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2009 yılında askerlik görevini yaparken intihar ettiği ileri sürülen er Murat Oktay Can'ın ailesi Danıştay'dan gelen haberle umutlandı. Zira aile, oğullarının intihar ettiğine hiç inanmıyordu. Baba Oktay Can, oğlunun intihar etmediğini, komutanı tarafından vurulduğunu iddia etmişti. Konuyu yargıya taşıdı ancak Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı ile Malatya 2. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi, olayla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Ancak aile olayın peşini bırakmadı. Baba, oğlunun ölümüyle ilgili otopsi raporunu düzenleyenler hakkında, 'suç delillerini yok ederek, gizleyerek ve değiştirerek otopsi raporu düzenledikleri, görevlerini kötüye kullandıkları' iddiasıyla şikâyetçi oldu. Otopsiyi yapan Fırat Üniversitesi, 3 doktor ve 1 teknisyen hakkında yargılanmama kararı aldı. Bu kararın ardından aile Danıştay'a başvurdu. Danıştay 1. Dairesi de 3 doktor ve 1 teknisyen hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

YÜZÜNE İKİ KEZ NASIL SİLAH SIKIYOR!

Baba Oktay Can, bu kararın kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Oğlunun intihar etmediğini ve cinayete kurban gittiğini savundu. Can, "Gerçeğin ortaya çıkması için umut verici bir karar. Soruşturmanın ardından doktor ve teknisyenin suçlu bulunacağına inanıyorum. Çünkü oğlumun olay yeri fotoğraflarında yüzünde 2 mermi deliği görülmesine rağmen otopsiye göre tek mermi deliği bulunduğu bildiriliyor. Bu diğer delik ne oldu da kayboldu? Oğluma estetik yapmışlar. İntihar eden bir kişi nasıl 2 kere yüzüne ateş edebilir?'' dedi. Anne Süsember Can ise oğlunun intihar etmeyecek kadar neşeli, güler yüzlü ve hayata bağlı olduğunu belirtti. Oğlunu vatan için askere gönderdiğini belirten Can, "O benim gülümdü. Benim gülümü soldurdular. Komutanı tarafından vurulduğu ortada. Oğlumu vuranlar cezalandırılsın.'' diye konuştu. AA

 

HABERE YORUM KAT