1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Kırmızı Ette 'Tavan Fiyat'a Uyup İndirime Gittiler
Kırmızı Ette 'Tavan Fiyat'a Uyup İndirime Gittiler

Kırmızı Ette 'Tavan Fiyat'a Uyup İndirime Gittiler

Balıkesir ve Bursa'da bazı kasaplar, kırmızı et ürünlerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği tavan fiyatlara göre hatta daha altında rakamlardan satışa başladı.

22 Şubat 2016 Pazartesi 08:55A+A-

Balıkesir ve Bursa'da bazı kasaplar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in kırmızı etle ilgili tavan fiyat açıklamasının ardından fiyatlarda indirim yaptı. Söz konusu iki ilde bazı kasaplar, Çelik'in açıklamasının ardından kuşbaşıkıyma gibi kırmızı et ürünlerinde indirime giderek fiyat etiketlerini değiştirdi.

Balıkesir'de fiyatlarda indirime giden kasaplardan olan ve Burhaniye ilçesinde faaliyet gösteren İsmail Tunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği tavan fiyatları öğrendikten sonra etiketlerinde değişikliğe gittiklerini söyledi.

Daha önce piyasada 40 lira olan dana kıymayı 37 liraya sattığını, tavan fiyat uygulamasını öğrenince 32 liraya düşürdüğünü belirten Tunca, şunları kaydetti:

"Et ve kıymayı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıklamasının ardından 5 lira ucuza satmaya başladık. Bakanımızın bir sözüyle bu indirimi yaptık. Bakanımız, 'Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Sözümüzün arkasındayız' demişti ve o daha sözünü bitirmeden fiyatlarımızda 5 lira indirim yaptık. Kardeşim Ahmet Tunca ile işlettiğimiz kasapta şu anda kuşbaşı etin kilosu 34, kıymanın kilosu da 32 lira. Yılbaşında fiyatlar biraz yükselmişti ama önümüzdeki günlerde biraz daha düşecek."

HABERE YORUM KAT