1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kinlerini Din Edinenler
Kinlerini Din Edinenler

Kinlerini Din Edinenler

Sünnilerin kendilerine tahakküm kurduğundan yakınan Aleviciler, rejimin Sünniler üzerindeki 100 yıllık tahakkümünü alkışlıyor, (imkan olsa daha da şiddetlenerek) sonsuza kadar devamı için de hırsla kıvranıyorlar.

08 Nisan 2016 Cuma 14:49A+A-

Mustafa Siel / Haksöz Haber

Son yıllarda dünyada Şiaperestler, Türkiye’de ise Aleviciler, kinlerini din edinmenin en bariz ve çarpıcı misallerini ortaya koyuyorlar. Adeta 3.Ali İmran Suresi 118’den 120’ye kadar olan ayetler, bu kesimler nezdinde bir kez daha tezahür ediyor.

Halihazırda ne Sünni kitlelerin, ne de Sünni İslamcıların ezici çoğunluğunun Şiilerle ve Alevilerle düşmanlık ve saldırı boyutunda bir sorunları yokken, Şiaperestler ve Aleviciler böyle bir sorun olduğu bahanesiyle İslami hassasiyet sahibi Sünniler ile onların haklarını savunan İslamcılara ve hatta Sünnilikle alakası sadece kültürel boyutta olan sıradan halka maddi ve manevi boyutlarda acımasızca saldırıyorlar.

Eğer aksi olsa idi, yani birileri Sünnilik adına kendini Muaviye’nin, Yezid’in safında görüp Şiilere saldırırsa idi, elbette saldırıya uğrayan kesimlerin saldırı nispetinde karşılık verme hakları vardır.

Yazının Devamı >>>