1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kimyasala İhtiyaçları Yokmuş, Normal Silah Yetiyormuş!
Kimyasala İhtiyaçları Yokmuş, Normal Silah Yetiyormuş!

Kimyasala İhtiyaçları Yokmuş, Normal Silah Yetiyormuş!

Suriye’de rejimin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad’ın “Neden halkımıza karşı kimyasal silahları kullanalım? Normal (konvansiyonel) silahlar gayet yeterli.” ifadeleri rejimin küstahlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

03 Eylül 2018 Pazartesi 17:09A+A-

Beşşar Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad katıldığı bir televizyon programında tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

Mepa News sitesinde yer alan habere göre Faysal Mikdad, programın kimyasal silah kullanımından bahsedilen kısmında, “Neden halkımıza karşı bu silahları kullanalım? Normal (konvansiyonel) silahlar gayet yeterli.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler büyük tepkiye yol açtı.

Suriye’de Kimyasal Silah Kullanımı

Rusya ve İran destekli Esed rejimi, Suriye’de yaşanan kanlı savaş boyunca başta 2013 yılındaki Doğu Guta katliamı olmak üzere birden fazla kez siviller üzerinde kimyasal silah kullandı.

Uluslararası araştırma kurumlarınca belgelendirilen bu kimyasal silah saldırılarında yüzlerce sivil yaşamını yitirdi.

2013 yılının ağustos ayında Doğu Guta’ya rejim güçlerince düzenlenen kimyasal saldırıda çoğu çocuk en az bin 500 sivil yaşamını yitirmişti.

4 Nisan 2017 yılında İdlib’in güneyindeki Han Şeyhun beldesine düzenlenen kimyasal saldırının failinin de Rusya destekli Esed rejimi olduğu açıklanmıştı.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), araştırma ve deneyler sonucu 4 Nisan’da Suriye’nin İdlib kentinde kimyasal silah kullanıldığını doğrulamıştı.

OPCW Bilirkişi Heyeti (FFM) tarafından yapılan araştırma ve deneyler sonucunda 4 Nisan’da, İdlib’e bağlı Han Şeyhun’da sarin kullanıldığı tespit edildi.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi son olarak geçen nisan ayında Doğu Guta’nın Duma beldesini kimyasal silahla hedef almış, saldırıda çoğu çocuk ve kadın yüzlerce sivil yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT