1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Kimyasal Diplomasi Hamaney’i Sevindirdi
Kimyasal Diplomasi Hamaney’i Sevindirdi

Kimyasal Diplomasi Hamaney’i Sevindirdi

İran, Suriye'ye müdahalenin önlenmesi için kimyasal silahların denetime açılması çabalarını ilgiyle izliyor.

11 Eylül 2013 Çarşamba 18:33A+A-

İran'ın rehberi Hamaney, Suriye'ye müdahalenin önlenmesi için kimyasal silahların uluslararası denetime açılması konusunda yürütülen diplomatik çabalardan umutlu olduğunu söyledi.

Katıldığı bir toplantıda Suriye'nin kimyasal silahlarının denetime açılması önerisi ve olası askeri operasyonun ertelenmesi konularında değerlendirmelerde bulunan Hamaney, "İran İslam Cumhuriyeti bölgedeki gelişmeleri dikkatle takip etmektedir. Umarız ABD'nin Suriye karşısındaki yeni tutumu siyasi bir oyun değildir" ifadelerini kullandı.

ABD'nin yeni yaklaşımında ciddi olmasını beklediklerini belirten Hamaney, "ABD'nin önceki keyfi yanlış tutumundan gerçek anlamda vazgeçtiğini umuyorum" dedi.

ABD'nin, aslında Siyonistlerin menfaatlerine hizmet eden kendi milli çıkarları için diğer ülkeleri ve halkları ateşe vermeye hazır olduğunu ifade eden Hamaney, Pakistan, Afganistan, Irak ve Suriye'de öldürülen insanların bu duruma örnek olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise kendisi ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin New York ziyaretinde ABD'li yetkililerle birebir görüşmesi olmayacağını belirti.

Zarif, El-Hayat gazetesinin ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Ruhani'ye mesaj gönderdiği iddiaları hakkında ise "Gazeteler ve diğer basın organlarında yer alan bilgiler iddia ve tahminden öteye geçmez. Diğer ülkelerle yapılan mektuplaşmalar ve gönderilen mesajlar hakkında açıklama yapmayı uygun bulmuyoruz. Siyasette şeffaflığın korunmasını önemsemekle birlikte diplomasi alanında gerekli uygulamalar sürdürülmelidir" açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum