1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Kim Milyoner Olmak İster" yarışma programında anlamlı soru…
"Kim Milyoner Olmak İster" yarışma programında anlamlı soru…

"Kim Milyoner Olmak İster" yarışma programında anlamlı soru…

ATV’deki "Kim Milyoner Olmak İster" yarışma programında Kenan İmirzalioğlu, “Filistinliler topraklarını sattı” yalanı hakkında çok önemli hatırlatmalarda bulundu.

12 Şubat 2024 Pazartesi 10:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist çete Gazze halkını bombalarla, açlık ve yoklukla sindirmeye çalışırken Gazze’de direniş devam ediyor. Gazze direnişi bütün dünyanın gündeminde. Türkiye’de ise özellikle bazı çevrelerde büyük bir sessizlik hakim.

Bu sessizliğe karşı ATV’deki Kim Milyoner Olmak İster yarışma programında Kenan İmirzalioğlu, “Filistinliler topraklarını sattı” yalanı hakkında çok önemli hatırlatmalarda bulundu. 300 bin TL'lik soruda yarışmacının karşısına, "İsrail'in kurulduğu 1948'e kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları toplam arazi tüm Filistin topraklarının yaklaşık yüzde kaçı kadardır?" sorusu çıktı. Yarışmacı, soruya cevap vermek istemeyerek yarışmadan çekildi.

İmirzalioğlu sorudan yola çıkarak Filistin halkının maruz kaldığı zulme karşı bir de üretilen dezenformasyona dikkat çekti ve “Filistinliler topraklarını sattı” iddiasının tamamen kurgu olduğunu detaylı bir şekilde izah etti.

Bu maalesef çok tartışılıyor. Filistinliler topraklarını sattılar diye. İşte gerçek burada. Filistinli Müslümanların 48'e kadar sattığı topraklar Filistin'in toplam yüzölçümünün yüzde 1'i. Bütün yani gayrimüslimlerin de orada çünkü Hristiyan tebaa da vardı. Onların sattıkları topraklarla beraber toplamı yüzde 6'sı satılmış gayrimüslimleri de katarsak.

Filistinli Müslümanların sattıkları sadece yüzde 1. Bazıları yargıda bulunuyor ya toprakları satan insanlara destek mi olunur diye. Öyle bir şey yok. O da başka bir algının ürünü. 

Maalesef hani çok bildiğimiz Bella Hadid ile Gigi Hadid kardeşler. Babaları Filistinli. Onun babası kucak açıyor. Yahudi aileler birçok ülkeden kabul almıyor. Onlar bir gemiyle Filistin limanına geliyor. Onlar evlerine iki aileyi alıyorlar. Hadidlerin babasını annesi doğurmak için kendi ailesinin yanına gidiyor. Tekrar döndüklerinde evlerine giremiyorlar.

Kadın diyor ki; evine aldığı, beslediği o aileler tarafından artık devlet yani İsrail o devleti kurmuş silahlı bir şekilde işgal etmişler. Misafir oldukları evi de İsrail etmişler.

İnsanın vicdanını, duygularını çok zorlayan bir süreçten geçiriyoruz. Orada ciddi bir direniş var. İnşallah bütün dünyanın da ayaklanmasıyla devletler, hükümetler, bu konuda sessiz kalabiliyor kendi politikalarına göre davranıyorlar, çünkü parayla herkesin başka bir ilişkisi var ama dünya insanları bu işe karşı çıkmaya başladı. İnşallah bu bir an evvel son bulur.

Oradaki çocuklar, kadınlar inşallah huzurlu bir ortama kavuşurlar diye düşünüyorum. Önceden açık hava hapishanesiydi Gazze, şimdi sürekli bombalanan bir hapishaneye döndü. İnşallah bu vahşilik bu canilik ortadan kalkar. Göz göre göre orada çocuklara, kadınlara zulmediliyor. Buna karşı çıkanlar işinden ediliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Düşünce, fikir, basın özgürlüğü derken en büyük sansürü görüyoruz.

"Sanat camiası" olarak ifade edilen çevrelerdeki sessizlik düşünüldüğünde Kenan İmirzalioğlu'nun bilgi ve adalet merkezli hatırlatmaları çok önemli bir yerde duruyor. Filistin'de yaşanan zulüm ve direniş insanlık için turnusol işlevi görmeye devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum