1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu’nun popülist söylemleri ne zaman ‘iddialı seçim vaadi’ oldu?
Kılıçdaroğlu’nun popülist söylemleri ne zaman ‘iddialı seçim vaadi’ oldu?

Kılıçdaroğlu’nun popülist söylemleri ne zaman ‘iddialı seçim vaadi’ oldu?

Karar gazetesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa ziyaretlerinde yaptığı popülist söylemleri sol seküler basının algılatmak istediği şekilde aktardı. Kılıçdaroğlu’nun ucuz ve popülist “bedava elektrik” sözleri iddialı vaat olarak tanımlandı.

10 Aralık 2021 Cuma 14:40A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da STK temsilcileri ve muhtarlar ile bir araya geldi. Burada konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni istediğini belirterek, "Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Aynı zamanda elektrikten de kazanacak. 2,5 milyonluk araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu ucuz popülizmi Karar gazetesi tarafından iddialı seçim vaadi diye meşrulaştırılmaya çalışıldı.

Herhangi bir kinaye imlası kullanmayan ve açıkça CHP’nin söylemlerine zemin kazandırma amacı taşıyan Karar gazetesinin haberinde, “Kılıçdaroğlu'ndan Urfalı seçmene iddialı seçim vaadi: Belediyeyi verin elektrik bedava”  başlığı kullanıldı.

Cem Uzan’ın “Mazot 1 TL olacak” popülizmine benzetilen Kılıçdaroğlu’nun “bedava elektirik sözü” için birçok yerden, ‘önce hali hazırda bulunan belediyelerinizde deneyin’ yanıtı geldi.

Karar gazetesinin, CHP’nin söylemlerini parlatmaya başladığı yorumları yapılırken, ucuz, içi boş ve gerçekleştirilmesi mantıken mümkün olmayan sözlere büyük anlamlar yüklenmemesi gerektiği eleştirileri yapıldı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum