1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Kılıçdaroğlu’nu eleştirmek dinen suç ilan edildi"
"Kılıçdaroğlu’nu eleştirmek dinen suç ilan edildi"

"Kılıçdaroğlu’nu eleştirmek dinen suç ilan edildi"

CHP'ye yakınlıkları ile bilinen gazetecilerin Kemal Kılıçdaroğlu eleştirileri topa tutuluyor. Sözde gazeteci ve Mustafa Kemal kitapları üzerinden popülizm yapan, kaçak villa arazileri ile gündem olan Yılmaz Özdil'e CHP'liler tepki gösteriyor.

31 Ocak 2022 Pazartesi 16:53A+A-

HAKSÖZ HABER 

Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden CHP'yi eleştiren Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, CHP seçmenlerine, "Bu nasıl Atatürk partisi. Mustafa Kemal gelse partiden ihraç edecekler. Böyle parti olur mu ya? Diyarbakırlı adamı getiriyorsun Nişantaşı'ndan aday yapıyorsun garanti. Kendin Tuncelilisin İzmir'den aday oluyorsun. Tunceli'den aday olsana kardeşim." diyerek tepki göstermişti. 

Özdil'in televizyon ekranlarından yaptığı bu konuşmalara CHP'li isimler tepki gösterdi.

Erdal Erzincan adlı türkücü, sosyal medya hesabından Özdil'i Alevi düşmanı ilan edip, "Yılmaz Özdil genlerinde biriktirdiği Alevi düşmanlığını değişik bir şekilde dışa vuruyor" dedi.

Yılmaz Özdil de Erzincan'ın ifadelerine tepki gösterirken kullandığı garip ifadeler ile hem tepkisini dile getirdi hem de tepki çekti.

Özdil, "Kılıçdaroğlu’nu eleştirmek dinen suç ilan edildi… Mesela, Deniz Baykal’ı eleştirdiğimizde Sünni düşmanlığı mı yapmış oluyoruz? Yuh be birader!" dedi.

Tartışmalar sosyal medyada devam ederken, Aleviliği mezhep kabul eden anlayışın kavgası ilginç diyaloglara sahne oldu.

Erdal Erzincan, Özdil'in cevabı sonrası, "Tunceli ile birlikte Kılıçdaroğlu vurgusu yapmanın başka bir alt metni yoktur. Bu memleket hepimizin değil mi? Eğer öyle olduğunu düşünüyorsak daha özenli açıklamalar yapmamız gerekmez mi?" diye yazdı. Yılmaz Özdil de, "Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğim konuşmamda İzmir ve İstanbul milletvekillerini de eleştirdim, onlar da mı mezhep?" dedi.

screenshot-20220131-165118-samsung-internet.jpgscreenshot-20220131-165111-samsung-internet.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum