1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu mültecilerin neden göç etmek zorunda olduğunu anlamıyor mu?
Kılıçdaroğlu mültecilerin neden göç etmek zorunda olduğunu anlamıyor mu?

Kılıçdaroğlu mültecilerin neden göç etmek zorunda olduğunu anlamıyor mu?

Suriyelileri geri gönderme noktasında oldukça ısrarlı ırkçı bir politika izleyen Kemal Kılıçdaroğlu, dünya sol fraksiyonuna yazdığı mektupta göçmenleri "kendi ülkelerinde" ağırlamak gerektiğinin altını çizdi.

21 Eylül 2021 Salı 18:22A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşmiş Milletler Dünya Barış Günü kapsamında, tüm dünyadan sol/sosyal demokrat 96 siyasi partiye, “Sosyal Dünya’yı Kurmak ve Uluslararası Dayanışmayla Sığınmacı Sorununu Çözmek” başlıklı birer mektup gönderdi.

Türkiye’de, Suriyeli ve Afganlar üzerinden yürütülen algı çalışmalarında Kemal Klıçdaroğlu’nun rolü oldukça büyük iken dünya sol fraksiyonuna da Türkiye iç siyasetinde ısrarla vurguladığı söylemlerden nasihatlerde bulundu.

Kılıçdaroğlu mektubunda, “Hep birlikte, ‘Sosyal Dünya’yı, inşa etmek zorundayız. Göç akışını durdurmak ve mültecilerin evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini sağlamak için uluslararası hukuka ve insan haklarına dayalı bütünsel bir çerçeveye çok ihtiyaç vardır” söylemlerinde bulundu.

Mültecilerin ülkelerinden zorunlu ayrılmalarının sebeplerini anlamak istemeyen CHP lideri mültecilerin geri dönüşleri için çaba harcamalıyız dedi.

Kılıçdaroğlu, “Kısa vadede, ölümden kaçan ve yaşam hakları için çaresizce başka ülkelere sığınan herkesi korumak her ülkenin ortak insani görevi olmalıdır. Orta ve uzun vadede ise, Birleşmiş Milletler Cenevre Sözleşmesi’nde belirtilen uluslararası hukuk standartlarına uygun olarak çatışmaların, istikrarsızlıkların ve sosyoekonomik yıkımın sona erdirilmesi ve mağdurların yaşam haklarının korunması gerekiyor.” diye yazdı.

Göçmenler için ihtiyaçtan fazla para harcandığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Ekonomik fonların ve yatırımların mültecileri belirli bir tampon bölgede tutmak için değil, kendi ülkelerindeki altyapıyı ve kamu hizmetlerini yeniden inşa etmek için kullanılmasını destekliyoruz. Dünyanın bunu yapacak kaynakları var, hatta şu ana kadar güvenlik sınırlarımızı aşan askeri müdahaleler ve göçü durdurmak için harcanan kaynaklar ihtiyaçtan fazla olabilir. Önemli olan bunu yapma iradesini göstermek ve buna göre hareket etmektir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum