1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kılıçdaroğlu, CHP’li İBB’nin eski çalışanlarına olan öfkesini hesaba katmıyor!
Kılıçdaroğlu, CHP’li İBB’nin eski çalışanlarına olan öfkesini hesaba katmıyor!

Kılıçdaroğlu, CHP’li İBB’nin eski çalışanlarına olan öfkesini hesaba katmıyor!

Ekrem İmamoğlu “Her şey güzel olacak” söylemleriyle "İBB çalışanlarına söz veriyorum kazandıktan sonra kimseyi işten çıkarmayacağım" demişti. Kılıçdaroğlu da FT’ye verdiği röportajda seçimler için, “İstanbul deneme çalışmasıydı” dedi.

05 Aralık 2021 Pazar 17:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri CHP’yi kapsamamaya devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde her şeyin güllük gülistanlık olacağını ama buna izin verilmek istenmediğini ifade ederek daha yapılmamış seçimin galibi gibi davranmaya devam ediyor.

Son dönemlerde seçim çalışmalarının partilerce başlatıldığı görülürken, birçok ilde partiler mitingler düzenlemeye başladı. Haliyle Türkiye’nin gündemi de meydanlarda ne konuşulduğuna kaymaya başladı.

Popülist söylemleri ile tepki çeken Kılıçdaroğlu, Financial Times’ın kendisi hakkında yaptığı analiz için şu ifadelere başvurdu.

Kılıçdaroğlu, milletin seçimle iş başına getirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kaybederse barışçıl bir şekilde görevi bırakması gerekeceğini ifade ederek, "İstanbul deneme çalışmasıydı. Gücü bırakmak istemeyecek ama onu çıkaracağız" dedi.

Erdoğan'ın destekleyenlerin muhalefete dair endişe duymaması gerektiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi kötülük, öfke ve intikamla yönetmeyeceğiz" dedi.

Seçim öncesinde hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem de İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu tarafından dile getirilen "İşten çıkarma olmayacak", “Her şey güzel olacak”, “Mobinge izin verilmeyecek” vaatlerine rağmen süreç içerisinde 13.312 İBB çalışanı işten çıkarıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun ‘bir kısa mesajla işten çıkarmaları’ devam ederken İBB, 44.995 yeni işçiyi kadrolarına dahil etti. Verilen sözler ve idealler ise yerini “torpil, adam kayırma olmayacak” söylemlerine bıraktı.

İBB yönetimi süresince oldukça tepki çeken İmamoğlu ise PR çalışmaları ile yönetimini devraldığı İBB’deki işlerin güzel gittiğini, kendilerinin çok çalıştığını ve çalışmaya devam edeceğini ifade ediyor.

Temel atmama törenleri ile inşaatına başlanılmak istenen çalışmaları protesto eden, birkaç ay sonra ise temelini atmak istemediği diğer projeleri İYİ Parti ile beraber şevkle açmaya giden İmamoğlu’nun belediye örnekliği, Türkiye’yi yönetmek isteyen CHP’nin ve ortaklarının ideallerini yansıtıyorsa, Kılıçdaroğlu’nun söylemleri neye tekabül ediyor?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum