1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kılıçdaroğlu: Beklediğimizi Alamadık
Kılıçdaroğlu: Beklediğimizi Alamadık

Kılıçdaroğlu: Beklediğimizi Alamadık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim sonuçlarını bir basın toplantısıyla değerlendirdi.

31 Mart 2014 Pazartesi 15:55A+A-

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Merkez'de basın toplantısı yaptı. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada seçimlerden bekledikleri oyu alamadıklarını açıkladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları: 

- Biz seçimlere girdik, önce halkın büyük oranda katılımı son derece mutluluk vericidir. Her oya saygımız var. Her yurttaşın oyuna saygımız var. Oy kullanan yurttaşları kutluyorum. Hiç bir ayrım yapmıyorum. Tek şey istemiştim 'sandığa giderken vicdanınızın sesini dinleyin' demiştim. Kime oy verdin diye eleştirmeye hakkımız yok.

- Balkon konuşmasının bir özelliği var. Sıra sıra dizilmişler. İstanbulda parayı sıfırlayanlar. Ankara'da öyle birşey yok. Adı hırsızlığa yolsuzluğa bulaşmış insanlarla umut veren açıklama yapamazsınız. Halka umut veren konuşma yapamazlar. Sadece kirlenen insanlar mı, Kur'ana hakaret eden insanlar da oradaydı.

- Televizyonlarda izledik. Pek çok yorumcu katılmıştı. Yorumcuların tamamına saygım var. Ama tek isteğim var. Büyükşehir belediye sistemi değiştikten sonra değerlendirilmenin daha farklı yapılması lazım.

- Süreç farklı yürüyecek. Daha fazla baskının uygulanacağını gösteriyor, Medyaya partilere her alana baskı uygulanacaktır. Ama ona şunu söylemek isterim. Bu daha başlangıç. Eğer önünde boyun eğecek arıyorsan balkon konuşmasında yanında olan adamlara bak. Biz başı dik yürürüz.

- Kendi yandaşları istifa edeceğim yönünde haber yayıyorlar. Ülkeyi soyan değil de ülkenin çıkarlarını savunan insana efendim istifa edecek. Geçiniz bunları. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse unutmasın. Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz. Tamam beklediğimiz oranda oy alamadık ama hiç bir zaman yurttaşlarımızı suçlamadım. Bir çizgimiz var ağır ağır gidiyoruz. Halka daha fazla gideceğiz. Onlarla birlikte olacağız gerçekleri anlatacağız. Son seçimde yine mağdurları oynadı. Tüm yurttaşlarıma söylüyorum. 31 Mart'tan sonra baskının artacağını hepiniz göreceksiniz. Biz yine halkın yanında olacağız. Özgürlükleri savunacağız.

- Biz CHP'yiz . Hukukumuz tüzüğümüz var. Şartlar oluşursa kurultay olur. Bizi zaten diğer partilerden ayıran temel özellik budur. Kurultaydan hukukun üstünlüğünden korkulur mu? Hayır. Diğer kurumlara güven duymadığımız gibi AA'ya da güven duymuyoruz. İktidarın güdümüne giren bağımsızlığını yitiren kurum güven vermez. Havuz medyasının devlet ayağıdır. Ayrıca havuz oluşturulmaya gerek yok. 76 milyon buraya para veriyor, haklarını helal edecek mi? asıl sorun bu.

- Devleti soyan adamdan Cumhurbaşkanı olmaz. Şaibeli adamdan cumhurbaşkanı olur mu? yargıdan aklanmamış adamdan cumhurbaşkanı olur mu? Hırsızdan cumhurbaşkanı, başbakan olmaz.

- Demokrasilerde aslonan seçimlerin saydam şekilde yapılmasıdır. Topluma güven verilmelidir. Elektriklerin kesilmesi gibi şaibeler ortada geziyor. Neden hükümet şaibeli. İtirazlarımızı yapıyoruz. Kararı verecek YSK'nın kararını saygı duyuyoruz.

- Hükümet cadı avı başlatacağını söylüyor. Cadı avı başlatacağını söylüyoruz. Takipçisi olacağız. Kim haksızlığa uğrarsa uğrasın yanında olacağız. Partimize oy versin yada vermesin yanında olacağız.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum