1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kılıç Ali'den Sonra Topal Osman Aşkı
Kılıç Aliden Sonra Topal Osman Aşkı

Kılıç Ali'den Sonra Topal Osman Aşkı

Gaziantep B. Belediyesi'nin Kılıç Ali adına turnuva düzenlemesi ardından Bağcılar Belediye Başkanı da Topal Osman'a methiyeler dizdi.

22 Aralık 2011 Perşembe 11:51A+A-

AK Parti Genel başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim olayları sebebiyle özür dilediği bir dönemde bazı AK Partili belediyelerin yakın tarihin karanlık isimleri ile ilgili söz ve icraatları şaşırtıyor.

Geçtiğimiz günlerde AK Partili Gaziantep Belediyesi, İstiklal Mahkemeleri hakimlerinden Kılıç Ali adına voleybol turnuvası düzenlemişti. Kılıç Ali, Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan İstiklal Mahkemeleri yargılamalarında çok sayıda kişiye idam cezası veren ve bu idamların infazlarında bizzat bulunan bir isim. Hatta Savcı Necip Ali'nin üç yıl hapsini istediği İskilipli Atıf Hoca'ya idam cezası veren Kılıç Ali'nin, idamın infazı sırasında da bizzat bulunarak darağacında sallanan Atıf Hoca'nın sarığını çıkarıp şapka giydirdiği ve 'Giy ulan domuz!' dediği, Rıza Nur'un hatıratında yer alıyor.

Kılıç Ali'nin Cumhuriyet'in ilk yıllarında meclis koridorunda katledilen milletvekili Deli Halit Paşa'nın suikastinde de rol aldığı biliniyor.

İstiklal Mahkemesi cellâtlarından Kılıç Ali adına voleybol turnuvası düzenleyen AK Partili Gaziantep Belediyesi'nin Kültür Müdür vekili Fikret Çubukçu ise itirazlar üzerine, "Bakış açımız sizinle farklı. Biz Cumhuriyet öncesine göre değerlendiriyoruz. Kılıç Ali Bey Gaziantep'in kurtuluşunda verdiği kahraman mücadele ile anılır. Biz etkinliğimizi bu kapsamda değerlendiriyoruz" demişti.

BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI'NIN TOPAL OSMAN AŞKI

Gaziantep Belediyesi'nin Kılıç Ali adına turnuva düzenlemesinin üzerinden bir hafta geçmeden AK Partili Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın Topal Osman'ı öven sözleri şaşkınlıkla karşılandı.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre 'Atatürk'ün fedaisi Topal Osman' filmini çeken ekibin belediyeyi ziyaretinde Çağırıcı, Topal Osman'ın filminin çekilmesinin önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek Osman Ağa'nın Cumhuriyet'in ilk yıllarında önemli işler başarmış bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Topal Osman, Mustafa Kemal'in muhaliflerinden Trabzon mebusu Ali Şükrü Bey'i öldürmesi ile biliniyor. Çağırıcı'nın Topal Osman için, önemli görevler ifa ettiğini söylemesi akıllara 'Bu önemli görev Ali Şükrü Bey'in katledilmesi mi?' sorusunu getirdi.

Bir taraftan Dersim olayları sorgulanırken başta İskilipli Atıf Hoca olmak üzere onlarca alime haksız yere idam cezası veren Kılıç Ali adına düzenlenen turnuva ve Türkiye'nin ilk karanlık cinayetini işlediği için Ergenekon'un kurucusu olarak kabul edilen Topal Osman'ı övücü konuşmalar akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam edecek gibi görünüyor.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum