1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kıbeyne’de Rejim Güçlerine Geçit Yok! 
Kıbeyne’de Rejim Güçlerine Geçit Yok! 

Kıbeyne’de Rejim Güçlerine Geçit Yok! 

Lazkiye’nin kuzeyinde bulunan stratejik öneme sahip Kıbeyne mihverine Rejim ve destekçi grupların saldırıları devam ediyor.

17 Aralık 2019 Salı 17:07A+A-

Kıbeyne bölgesi Rejim helikopterleri tarafından varil bombaları ile hedef alındı. 

Rejim Helikopterlerin bölgeyi yoğun şekilde bombalamasının ardından bölgeyi ele geçirmek için milisler karadan harekete geçti. 

Bölgeyi savunan gruplardan Heyet Tahrir’uş Şam, Rejim milislerinin ilerleme girişimini engellemek için topçu atışları ile Rejim milislerini hedef aldı. 

Yerel kaynaklar, Heyet Tahrir’uş Şam’ın milislerin ilerleme girişimini engellemek için topçu atışı düzenlemesi sonucu milislere ait bir birliğin tamamının etkisiz hale getirildiğini aktardı. 

Kuzey Lazkiye Kıbeyne mihverine yönelik ilerleme girişiminde bulunan Rejim milislerinin Tahriru’ş-Şam savaşçıları tarafından başarı ile geri püskürtülmeleri sonucu saflarında ölü ve yaralılar bulunmakta. 

Ayrıca, Kuzey Lazkiye Kıbeyne mihverinde bulunan Rejim noktası yanlışlıkla Rejim helikopterleri tarafından varil bombaları ile bombalandı. 

Aylardır süren yoğun bombardıman ve saldırılara rağmen Esed rejimi ve destekçi gruplar Kıbeyne’de ilerleme kaydedebilmiş değil. Karadan ilerleme girişimlerinin hüsran ile sonuçlanması milislerin morallerinin bozulmasına, geride kalan milislerin ise Kıbeyne bölgesinde savaşmaktan korkmalarına sebep oluyor. 

 

HABERE YORUM KAT