1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kıbeyne’de Rejime Hava Desteği de Fayda Vermedi
Kıbeyne’de Rejime Hava Desteği de Fayda Vermedi

Kıbeyne’de Rejime Hava Desteği de Fayda Vermedi

Günlerdir Lazkiye’nin kuzey bölgesinde süren çatışmalar hafta sonu da oldukça yoğun çatışmalara sahne oldu.

18 Kasım 2019 Pazartesi 16:28A+A-

Fetih Medya’nın aktardığına göre bölgedeki durum özetle şöyle:

Kıbeyne’de ilerleme kaydedemeyen İran destekli rejim milisleri hava saldırılarının ardından atak yapabilmek için fırsat arıyorlardı. Ancak Muhaliflerin kararlı direnişi onlara geçit vermedi. Yoğun bombardımanlar kazılan tünellerde dahi hissedilir derecede etki yaptı. Ancak Muhaliflerden hiçbir kayıp verilmedi.  Keskin nişancıları ile müfreze birliklerini destekleyen rejim milisleri, Muhaliflerin sıkı direnişi ve karşı koymayı bırakmaları ile 7 kayıp verdiler. Birlikler kayıplarının ardından hemen geri çekilmek zorunda kaldı.

Keskin nişancıların açtığı ateş ile bir Muhalif elinden yara aldı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapıldı. Bunun dışında muhaliflerden herhangi bir yara alan olmadı. Hey’et Tahriru’ş-Şam birlikleri ile beraber Lazkiye’deki çatışmalara Türkmenlerden oluşan Cebel-i İslam Taburu ve irili ufaklı gruplar da katıldı.

Rejim günlerdir İran’a bağlı çeteler tarafından desteklenen milisleri ile Kıbeyne cephesini kontrol altına almaya çalışıyor. Her seferinde sayı ve bombardımanını artırmaları kayıplarının artmalarına neden oluyor. Bölgede önümüzdeki günlerde çatışmaların daha da şiddetlenmesi bekleniyor. HTŞ ve diğer gruplar bölgeye yığınak yapmaya başladılar. Ağır silahlar ve toplar da bölgeye sevk edilmeye devam ediyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT