1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kıbeyne’de Rejim Güçleri ve Destekçileri Geri Püskürtüldü!
Kıbeyne’de Rejim Güçleri ve Destekçileri Geri Püskürtüldü!

Kıbeyne’de Rejim Güçleri ve Destekçileri Geri Püskürtüldü!

Suriye’nin kuzeyinde bulunan stratejik öneme sahip Kıbeyne bölgesi Rejim ve destekçi grupların başarısız ilerleme girişimlerine şahitlik ediyor.

22 Kasım 2019 Cuma 15:28A+A-

Rejim milisleri ve destekçi gruplar, stratejik öneme sahip Kıbeyne bölgesini ele geçirmek için gece gündüz demeden karadan ve havadan bombalamaya devam ediyor.

Kıbeyne bölgesine, Rus uçakları havadan, Dördüncü fırka, Lübnan Hizbullah’ı ve İran milisleri ise karadan saldırılar gerçekleştirerek Esed rejimine destek veriyor.

Kuzey Lazkiye’de yer alan Kıbeyne bölgesine Rejim ve destekçileri gece saldırısı gerçekleştirerek ilerleme girişiminde bulundu.

Rejim ve destekçilerinin Kıbeyne mihverine yönelik düzenledikleri sızma girişimi Tahrir’uş Şam savaşçıları tarafından geri püskürtüldü. Rejim ve destekçilerinin safında 20’den fazla milisin öldüğü ve yaralandığı öğrenildi.

Haftalardır süren yoğun bombardıman ve saldırılara rağmen Esed rejimi ve destekçi gruplar ilerleme kaydedebilmiş değil. Karadan ilerleme girişimlerinin hüsran ile sonuçlanması milislerin morallerinin bozulmasına, geride kalan milislerin ise Kıbeyne bölgesinde savaşmaktan korkmalarına sebep oluyor.

 Fetih Medya

 

HABERE YORUM KAT