1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. KHK İle İhraç Edilen Başkanlara Mazbata Verilmeyecek
KHK İle İhraç Edilen Başkanlara Mazbata Verilmeyecek

KHK İle İhraç Edilen Başkanlara Mazbata Verilmeyecek

YSK, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen başkanlara mazbata verilmeyeceğini, seçimi ikinci sırada tamamlayan isimlere mazbatanın verileceğini açıkladı.

10 Nisan 2019 Çarşamba 23:03A+A-

Bazı ilçelerde seçimi kazanan adayların Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilmeleri nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunulmuştu.

Bu kişilere mazbata verilip verilmediğiyle ilgili il seçim kurullarına başvuran YSK, KHK ile ihraç edilen adaylara mazbata verilmemesini kararlaştırdı.

Mazbatalar, yarışı 2. sırada tamamlayan adaylara verilecek.

Kurulun kararı, ilgili kanun ve KHK'de yer alan "Bu şekilde görevine son verilenler bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemez, kamu, kurum ve kuruluşlarında görev alamaz" hükmü gereğince aldığı öğrenildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre; seçimi lik sırada bitiren ancak KHK’lı oldukları belirlenen çok sayıda isime ilçe ve ilçe seçim kurullarınca mazbataları verilmemişti. Farklı seçim kurulları, bu konuda YSK’dan görüş istedi. Kars’ın Digor ilçesi Dağpınar beldesinde Abubekir Erkmen, Diyarbakır Bağlar’da Zeyyat Ceylan, Van’ın ilçelerinden Tuşpa’da Yılmaz Berki, Edremit’te Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Çaldıran’da Leyla Atsak’ın aralarında olduğu, 10 dolayında isimle ilgili başvuru YSK’ya iletildi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum