1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Keseb'de Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor (VİDEO)
Keseb'de Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor (VİDEO)

Keseb'de Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor (VİDEO)

Keseb Sınır Kapısını Nusra ve İslami Cephe savaşçılarına kaptıran Esed'e bağlı rejim güçleri Keseb'i geri almak için yoğun saldırı başlattı.

22 Mart 2014 Cumartesi 14:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Direnişçiler, Türkiye sınırındaki Esed güçlerinin kontrolü altında bulunan son sınır kapısı Keseb Sınır Kapısını dün ele geçirmişlerdi. Keseb kasabasında çatışmalar devam ederken rejim güçleri sınır kapısını geri almak için yüklenmeye başladı. Bölgede şiddetli çatışmaalr yaşanıyor.

Yayladağı Sınır Kapısı'nın karşısındaki Esed rejiminin elinde bulunan Keseb kasabası ve Keseb Sınır Kapısı çevresinde muhalifler ile Esed güçleri arasındaki çatışmalar şiddetini artırdı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, dün sabah erken saatlerde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren çatışmalar öğleden sonra yeniden şiddetlendi.

Rejim birlikleri ve muhaliflerin bölgeye destek getirdiği, çatışmaların Keseb'in batısı ile Keseb Sınır Kapısı yakınlarında yoğunlaştığı öğrenildi. Muhaliflerin ayrıca rejimin elindeki stratejik öneme sahip Kırkbeş Dağı adı verilen bölge ve çevresine saldırı düzenlediği kaydedildi. 

Rejime ait birliklerin karadan ve havadan bölgeyi korumaya çalıştığı, zaman zaman helikopter ve uçakların Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırı düzenlediği belirtildi.

Öte yandan, saldırılarda yaralanan 3 kişi daha Yayladağı ilçesine getirilerek toplum sağlığı merkezinde tedaviye alındı.

Çatışmalarda, muhaliflerin, Keseb kasabası ve çevresindeki bazı önemli noktaları ele geçirdiği, Keseb Sınır Kapısı çevresinde de büyük oranda üstünlük sağladığı öğrenildi.

Dün sabah saatlerinden bu yana Yayladağı ilçesine 23 yaralının getirildiği, bunların 4'nün hayatını kaybettiği, 19'unun Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT