1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Keseb Sınır Kapısı Esed Güçlerinin Kontrolüne Geçti
Keseb Sınır Kapısı Esed Güçlerinin Kontrolüne Geçti

Keseb Sınır Kapısı Esed Güçlerinin Kontrolüne Geçti

Suriye'de, yaklaşık 3 aydır direnişçilerin kontrolünde bulunan Keseb Sınır Kapısı ve Keseb kasabası, rejim birliklerinin eline geçti.

15 Haziran 2014 Pazar 18:53A+A-

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esed rejimine bağlı birlikler, Yayladağı Sınır Kapısı'nın karşısındaki Keseb Sınır Kapısı ve çevresine yönelik saldırılarını son 3 günde artırdı. Türkiye tarafından da gözlemlenebilen hava destekli saldırılar sonucunda direnişçiler, bölgeyi terk ederek Bayırbucak Türkmen bölgesine doğru çekildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, son olarak 3 gün önce 4 noktadan bölgeye hava destekli saldırı başlatan rejim birlikleri, dün akşam saatlerinde stratejik öneme sahip Çelme tepesi ve çevresini ele geçirdi. Gece saatlerinden itibaren bölgeye yığınak yapan askerler, kasabaya girdi. Direnişçiler ise ellerinde mühimmat kalmaması nedeniyle gece saatlerinden itibaren bölgeyi kademe kademe boşalttı, öğle saatlerinde de tamamen kasabadan çekildi.

Direnişçilerin bölgeyi terk etmesinin ardından kasabaya giren rejim askerleri, sınır kapısına doğru ilerledi. Keseb Sınır Kapısı'nı çatışma olmadan ele geçiren rejim güçlerinin, kapıya asker ve zırhlı araç yerleştirdiği, gümrük binası ile bazı noktalara bayrak astığı görüldü. Rejime ait araçların kasaba merkezine doğru ilerlediği gözlendi.

Keseb Sınır Kapısı'nın Türkiye tarafındaki Yayladağı Gümrük Kapısı, yaklaşık 1 yıl önce güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT