1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Kenya’da Müslüman Bir Âlime Silahlı Saldırı
Kenya’da Müslüman Bir Âlime Silahlı Saldırı

Kenya’da Müslüman Bir Âlime Silahlı Saldırı

Kenya’da eş-Şebab örgütüne destek verdiği iddia edilen bir âlim bir araçtan açılan ateş sonucu öldürüldü.

04 Ekim 2013 Cuma 12:50A+A-

Dünya Bülteninde yer alan habere göre Kenya’nın Mumbasa kentinde eş-Şebab örgütüne destek verdiği iddia edilen bir âlim hareket halindeki bir araçtan açılan ateş sonucu öldürüldü.

El Cezire'nin haberine göre, Mumbasa'daki Mescid Musa Camisi’nde vaaz veren Şeyh İbrahim İsmail dün geç saatlerde düzenlenen saldırıda aynı araçta yolculuk eden 3 kişi  ile birlikte hayatını kaybetti.

Şeyh İbrahim İsmail, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Somali’nin eş-Şebab örgütüne destek vermek ile suçlanan ve katledilen Abu Rogo Muhammed ile aynı görüşü paylaştığı iddia edilmekteydi.

Üst düzey bir polis yetkilisi, olay yerinde yaptığı incelemede, saldırganların hedef aldığı araçta beş kişinin yolculuk ettiğini söyledi. Yetkili ayrıca, araçtaki bir kişinin de sağ olarak kurtulduğunu ifade etti.

AFP ise haberinde, saldırı sonucu araç camlarının paramparça olduğunu, kapıların ise kurşun delikleriyle dolu olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz ay, eş-Şebab örgütünün Nairobi’deki bir alışveriş merkezine düzenlediği saldırı sonucu yaşanan çatışmalarda en az 67 kişi hayatını kaybetmişti.

 

HABERE YORUM KAT