1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kemalizm'in utanç odaları: 'İkna Odaları'
Kemalizm'in utanç odaları: 'İkna Odaları'

Kemalizm'in utanç odaları: 'İkna Odaları'

İkna Odası zulmü hala hafızalardaki yerini koruyor. Otoriter faşist devletlerin uygulamalarını hatırlatan ikna odaları, Müslüman öğrencilerin sindirilmesini amaçlayan ideolojik telkin seanslarından oluşuyordu.

28 Şubat 2021 Pazar 15:31A+A-

HAKSÖZ HABER

İkna odaları 28 Şubat zulmünün en 'ilginç' ve en iğrenç uygulamalarından birisiydi. Başörtülü öğrencilerin tabiri caizse 'aklını çelmek' için kurulan ikna odaları, Kemalist zulüm mantığını tam anlamıyla ifşa eden bir işleyişe sahip. 

Öğrencilerin birlikte oldukları vakit istedikleri şeye zorlayamayacaklarını anlayan vesayetçiler birebir ortamlarda psikolojik telkin ve baskı yoluyla başörtülerini çıkartmaya çalıştılar. Kemalizm'in üstenci ve dayatmacı mantığını tam anlamıyla gözler önüne seren ikna odaları dünya zulüm tarihinde de kendisine 'güzide' bir yer edindi. 

İkna odaları zulmünün mimarlarından -daha sonrasında CHP Milletvekili olan- Nur Serter'in, 'arkadaşlarının yanında zor durumda bırakmamak için bu şekilde yaptık' diyerek masum göstermeye çalıştığı ikna odaları gayri insani, aşağılayıcı bir uygulamaydı. İkna odalarında 'ikna' olan kimse olmadığı gibi Kemalist zorbalığı daha fazla görünür kılan bu uygulamaya şimdilerde sahip bile çıkan yok! Herkesin gülüp geçtiği birkaç marjinal çevre dışında artık herkes 28 Şubat karşıtı... 

AA'nın konu hakkında hazırladığı kısa bir belgesel: 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum