1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalistlerin başörtü hassasiyeti göz yaşartıyor!
Kemalistlerin başörtü hassasiyeti göz yaşartıyor!

Kemalistlerin başörtü hassasiyeti göz yaşartıyor!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Yeni Adli Yıl açılışını duayla yapmasını “Laiklik elden gidiyor” diyerek öfkeyle karşılayan Kemalistler, türbanı kurtarma çabası içerisindeymiş!

09 Eylül 2021 Perşembe 18:25A+A-

HAKSÖZ HABER
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı, Kemalist yayın organlarından Halk TV’de katıldığı bir programda, “Türbanın istismar konusu yapılmaması için CHP’ye büyük iş düşüyor” dedi.

Başörtüsünün Anadolu kadınının giydiği bir örtü olduğunu, türbanın ise siyasal İslam’ın dayattığı bir baş örtme giysisi olduğunu söyleyen Bursalı, başörtüye yönelik çarpık Kemalist bakış açısını bir kez daha ortaya koydu. 

AK Parti’nin 2007’den bu yana kadınları ve türbanı istismar ederek büyük bir kitleye ulaştığını belirten Bursalı, “Bugün gelinen noktada türbanın istismar konusu yapılmamasında CHP’nin çok büyük bir rolü olduğunu düşünüyorum. Bir mağduriyet, bir vesayet konusu AKP’nin elinden alınmış oldu” dedi. 

AK Partililerin “CHP Atatürk’ü istismar ediyor” söyleminin bir benzeri Kemalistler tarafından tedavüle sokulmuş vaziyette.

“AKP türbanı istismar ediyor” retoriğine sarılan Kemalistlerin hem türbanı siyasal İslam’ın simgesi olarak görmeleri hem de “kurtarılmaya muhtaç” gibi cümleler sarf etmeleri bizzat başörtüyü istismar etmeleri anlamına gelmiyor mu?

Yıllardır laiklik adı altında başörtüsü kamusal alanda yasaklandı. Yine bunun en büyük mimarı Kemalist düzendi.

Şimdi siyasal alanda daha fazla güç kazanmak için başörtüsünü istismardan kurtarmak isteyen CHP’nin samimiyetine ancak Kemalistler inanabilir. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 2021 2022 Yeni Adli Yıl açılışını duayla yapmasını “Laiklik elden gidiyor” diyerek karşı çıkan Kemalistlerin, 'türbanı kurtarma' çabaları komik görünmüyor mu? 

 

Orhan Bursalı'nın "türban analizi yaptığı konuşmanın ilgili kısımları", 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum