1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kemalist öğretmen İslamofobik şiir okudu!
Kemalist öğretmen İslamofobik şiir okudu!

Kemalist öğretmen İslamofobik şiir okudu!

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Vicdan-Ahmet Güner Ortaokulunda, dün 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen etkinlikte şiir okuyan Kemalist öğretmen, İslam'a ve Müslümanlara yönelik nefret içerikli ifadelerin yer aldığı bir şiir okudu.

12 Kasım 2021 Cuma 12:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Vicdan-Ahmet Güner Ortaokulunda, dün 10 Kasım dolayısıyla bir tören düzenlendi. 

Törende kürsüye çıkan bir öğretmen, Şair Süleyman Apaydın'ın yazdığı ve İslami unsurlara hakaretlerin yapıldığı "Yıkın Heykellerimi" adlı şiirini okudu.

Öğretmenin şiiri okuduğu anlar,

 

 

Gaziantep Valiliği, "Bazı sosyal medya mecralarında 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni’nde bir öğretmenimizin okuduğu şiir ile ilgili görüntüler paylaşılmıştır. Olayla ilgili Valiliğimiz tarafından soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasında bulundu. 

İslam'a nefret kustu

Söz konusu öğretmene şiiri törende okuması için kimin görev verdiği ve niçin böyle bir şiire izin verildiği ise henüz bilinmiyor. 

İslam'a yönelik nefret ve düşmanlığı körükleyen öğretmenin videosu da sosyal medyada büyük tepki topladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da konuya dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mustafa Kemal anılmadı, saygı duruşunda durulmadı, hakkında iyi niyet ifadeleri kullanmadı diye sokaklarda ahkam kesen, okullarda tazimlerde bulunan, üniversite ve çarşılarda şiddete başvuran Kemalistlerin, okullardaki bu iğrenç tavırları hakkında idari işlem yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. 

Kemalist yobaz öğretmenin okuduğu şiirde geçen ifadeler, "Özlediyseniz fesi peçeyi. Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi. Hâlâ medet umuyorsanız. Şıhtan şeyhten dervişten. Şifa buluyorsanız. Muskadan üfürükçüden. Eşit olmasın diyorsanız kadınla erkek. Kara çarşafa girsin diyorsanız. Yobazın gazabından ürkerek. Hâlâ önemini anlayamadıysanız. Millet olmanın. Kul olun. Ümmet kalın. Fetvasını bekleyin şeyhülislamın. Unutun tüm dediklerimi. Yıkın diktiğiniz heykellerimi."

 

 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum