1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist Eğitim-İş Sendikası sinsi planı nasıl da tespit etmiş!
Kemalist Eğitim-İş Sendikası sinsi planı nasıl da tespit etmiş!

Kemalist Eğitim-İş Sendikası sinsi planı nasıl da tespit etmiş!

Cumhuriyet iddia ile verdiği “İstiklal Marşı’nın banttan verilmesi ve kısık sesle ya da içten okunması talimatı"na hangi delil üzerinden yaklaşıyor bilinmez ama sinsi bir planı deşifre ettiği gerçek(!)

17 Mart 2021 Çarşamba 12:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet geçtiğimiz günlerde “Andımız” konusunda halkın tepkilerini ve mahkemenin kararını umursamadığı haberinde bir dezenformasyona başvurarak, “Değerleri inkardır” ifadelerini kullanmıştı. Bugün de Kemalist Eğitim-İş Sendikası üzerinden İstiklal Marşı’na karşı girişilen bir durum varmış gibi gösterdi.  

Türkiye’nin tamamında Türkler ve özellikle de kendileri gibi ırkçılar yaşadığını düşünen Kemalist vesayetin artığı Cumhuriyet gazetesi ve Eğitim-İş Sendikası, şimdi de sinsi planları deşifre ediyorlar!

Cumhuriyet gazetesi, “Aydın’da skandal talimat: "İstiklal Marşı sessiz okunsun" başlığıyla verdiği haberinde; Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un, koronavirüsün yüksek sesle konuşulduğunda daha hızlı yayıldığını gerekçe göstererek okullardaki törenlerde “İstiklal Marşı’nın banttan verilmesi ve kısık sesle ya da içten okunması” talimatı verdiği iddia edildi. diye yazdı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine kaynak ve kanıt olarak hiçbir şey sunmaması bir yana iddiaları gerçekleştirilmiş gibi göstermesi gazetecilik yapılmaktan çok suyu bulandırmayı amaçladığını düşündürttü.

Cumhuriyet’in “kendin pişir kendin ye” haberinde, sözde eğitimci olduğu iddia edilen Kemalist vesayetin devam ettirilmesi arzusundaki Eğitim-İş Sendikası’nın Genel Başkanı’nın yorumlarına yer verildi.  

Mesaja tepki gösterdiği iddia edilen Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Bunlar, bir taraftan Andımız’ın kaldırılırken, bir taraftan da İstiklal Marşı’nın dahi yavaş yavaş söyletilmeme sürecini başlatan uygulamalar. Bunu da Covid-19’u bahane ederek yapıyorlar. Bu, bir süre sonra ‘söylenmese de olur, çok da gerekli değil’ düşüncesinin topluma kabul ettirilmeye çalışmasının bir uygulaması” diyerek sinsi planı ayyuka çıkardı! 

Cumhuriyet ve Eğitim-İş Sendikası bir sinsi planı daha deşifre ederek, halkın huzur ve mutluluğunu arttırdıkları gibi Kemalizm’in yaşatılması gerektiği inancı için ateşi yeniden harladı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum