1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kemalist ÇYDD Cami Bahçesinde Dilendi
Kemalist ÇYDD Cami Bahçesinde Dilendi

Kemalist ÇYDD Cami Bahçesinde Dilendi

Her defasında İslam’ı aşağılayıp inançlı kesime hakaretler yağdıran ÇYDD’nin, bütün bu yaptıklarını unutup camilere para dilenmeye gittiği ortaya çıktı.

24 Eylül 2013 Salı 04:31A+A-

Talha Çolak / Yeni Akit

İslam’a ve Müslümanlara karşı düşmancı tavrı ile bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), İstanbul’un Kadıköy ilçesi Caddebostan Mahallesi’nde bulunan Galippaşa Camii’nde stant açıp cami cemaatinden dernekleri için para dilendiği ortaya çıktı.  Prof. Dr. Aysel Çelikel’in genel başkanlığını yaptığı ÇYDD’nin yetkilileri, İslam’a ve Müslümanlara karşı yaptıklarını hiçe sayıp hakaret ettikleri cemaatten yardım istiyor. İstanbul Caddebostan’da bulunan ve 2. Abdulhamit Han döneminde yapılan Galippaşa Camii’nin avlusuna stant kuran ÇYDD yetkilileri, camiden çıkan cemaatten dernekleri için para dilendiği belirlendi.

Cenazeden de Medet Umuyorlar

Özellikle Cuma namazı çıkışında yardım dilenen dernek üyelerinin, bunun yanında cenazelerden de medet umduğu belirtiliyor. Dernek üyelerinin veya arkadaşlarının cenazesi sırasında yine aynı şekilde cami önüne stant açan yetkililer, cenaze töreni için camiye gelenlerden yardım talep ettiği bildiriliyor. Ergenekon, İşçi Partisi ve daha birçok marjinal sol gruplarla ilişkisi olan ÇYDD’nin, camilere gidip cemaatten yardım dilemesi ise, derneğin geçmişte Müslümanlara ve İslam’a karşı yaptıklarını akıllara getirdi. ÇYDD’nin merhum eski genel başkanı Türkan Saylan, ‘Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz” ve “Türbanlı öğrenci üniversitede okuyamaz” şeklinde açıklamalar yapmıştı. Bunun yanında Saylan, Muhammed isminden ve Kur’an’ın kurallarından hoşlanmadığını da birçok defa tekrarlamıştı.

Başörtülülere Burs Vermiyorlar

ÇYDD’nin başörtülü ve inançlı gençlere burs da vermediği geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkmıştı. Müslüman öğrencilere yardım etmeyen derneğin, marjinal sol örgüt üyelerine hatta PKK’lı gençlere bile burs verdiği yine aynı dönem gün yüzüne çıkmıştı. Öte yandan dernek üyelerinin ezan sesinden rahatsız olduğu ve sesin kısılması için bir çok defa şikayette bulunduğu kaydedilmişti. 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum