1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemal Kılıçdaroğlu: "Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir"
Kemal Kılıçdaroğlu: "Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir tv programında: "Başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyorlar ama hikâye. Yasağı kaldıran bu kardeşinizdir." dedi.

23 Ekim 2022 Pazar 11:31A+A-

HAKSÖZ HABER 

Başörtüsü yasağını AK Parti'nin kaldırmadığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtülü kadın öğrencilerin üniversiteye alınmadığı süreçte YÖK’ün eski başkanı Yusuf Ziya Özcan’ı arayarak bunların neden alınmadığını sorduğunu, “Siz karşısınız” yanıtını alınca da “Hayır biz karşı değiliz” dediğini ve ardından bunların üniversiteye kabul edildiğini iddia etti.

CHP'nin yıllarca başörtüsü konusunda toplumla ayrıştığı, dine karşı bakışını söylem ve eylemleriyle negatif yönde aksettirdiği, başörtülülere yaşatılan zulümler unutulmuş gibi davranan ve Kılıçdaroğlu'nun söylevden öteye gitmeyen 'helalleşmesi'nin ardından, başörtüsü sorununu giderenin kendisi olduğunu iddia etmesi dikkat çekti.

Üniversitelerde başörtüsünün kaldırılması için kendisinin harekete geçtiğini Kanal 58'de belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Şunu da söyleyeyim başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyorlar ama hikâye. Yasağı kaldıran bu kardeşinizdir. Üniversitelerde. Yusuf Ziya Özcan o dönem YÖK başkanıydı. Bende yeni genel başkan olmuştum. Üniversiteler kız öğrenci alınmıyor. Bunlar da hükümetti, sesleri bile çıkmıyordu. Yusuf Ziya Özcan’a dedim ki ‘ Niye bu kız öğrencileri almıyorsunuz? ’. ‘Siz karşısınız’ dedi. ‘Hayır biz karşı değiliz’ dedim. ‘ O zaman ben yarın sabah alıyorum ’ dedi. ‘Alın, niye almıyorsunuz ‘ dedim. Alındı. Bunu Sayın Abdullah Gül’de gayet yakından bilir. Bu telefon görüşmesini.

"Bunu hiç propaganda aracı olarak hiç kullanmadım. Başörtüsünü zihnimde kaldırmaya ne zaman karar vermiştim? İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayıyken Ok Meydanı mitinginde son cümlelerim, ‘ Başörtüsü yasağını da kaldıracağım ’ diye. O mitingde söylediğim son cümledir bu. Kadın istediği gibi giyinir ama kadına neden baş örtüsü giydin diye sormayacak, diğerine de Siyasetçinin ne işi var burada? Diyorlar ki Anayasayı değiştirelim, aileyi koruyacakmışız."

 

 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum