1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kemal Gürüz, 28 Şubat'ı Hatırlayamadı(!)
Kemal Gürüz, 28 Şubatı Hatırlayamadı(!)

Kemal Gürüz, 28 Şubat'ı Hatırlayamadı(!)

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, dün Türkiye'ye döndü.

25 Haziran 2012 Pazartesi 07:35A+A-

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan, ancak yurtdışında olduğu için evinde bulunamayan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, dün Türkiye'ye döndü.

Eşiyle İzmir Limanı'ndan yurda dün giriş yapan Gürüz, "Ne 28 Şubat'tan haberim var, ne de ne olduğundan." diyerek kendini savundu. Eski YÖK Başkanı Gürüz, yaklaşık bir hafta süren Adriyatik turunun ardından dün sabah saatlerinde İzmir Limanı'na geldi. İzmir'de gözaltına alınmayı bekleyen, ancak bir polis memurundan gözaltına alınmayacağını öğrenen Gürüz, "Hakkımda gözaltı kararı yok mu, siz götürmeyecek misiniz? Ankara'ya kendim mi gideceğim?" sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi.

Gürüz, "Sayın savcının soruları var, onlara cevap vereceğim. Ondan sonrası adaletin takdiridir. Türk devletinin yücelmesi, Türk milletinin mutluluk ve refahının artması için gururla çalıştım. Bir kuruş bana isnat edilmiş yolsuzluk iddiası yoktur." dedi.

Eski YÖK Başkanı Gürüz, 28 Şubat soruşturmasının son dalgasından seyahati sırasında haberdar olduğunu söyledi. Son dalganın sivillere ve dönemin YÖK üyelerine yönelik yapıldığının hatırlatılması üzerine Gürüz, "Üniversite kendi işlevini yaptı, kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde. Ben askeri kanattan da bize şunu şöyle yapın, bunu şöyle yapın diye bir direktif geldiğini hatırlamıyorum. Çevik Paşa'nın yazdığı bir mektup var, onun da cevabını 5 defa verdim. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum." İzmir'den özel aracıyla Ankara'ya hareket eden ve geceyi evinde geçiren Gürüz'ün bugün ifade vermesi bekleniyor.

ÖZDEMİR ÖZKAN - İZZETTİN ÇİÇEK / Zaman 

HABERE YORUM KAT