1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kemal Burkay'dan HDP'ye Sert Tepki
Kemal Burkay'dan HDP'ye Sert Tepki

Kemal Burkay'dan HDP'ye Sert Tepki

PKK'nın barıştan rahatsız olduğu için Öcalan'ı devredışı bıraktığını söyleyen Burkay, "100'ün üzerinde belediyeniz, 80 milletvekiliniz var. Demokratik çözüm için size daha ne lazım" dedi.

15 Eylül 2015 Salı 16:35A+A-

PKK'nın barıştan rahatsız olduğu için Öcalan'ı devredışı bıraktığını söyleyen Burkay, HDP'ye "100'ün üzerinde belediyeniz, 80 milletvekiliniz var. Demokratik çözüm için size daha ne lazım" sözleriyle çıkıştı.

"Kürtler bile anlamadı, Türkler nasıl anlasın"

PKK'nın barış sürecinden rahatsız olarak Öcalan'ı by-pass ettiğini belirten Burkay PKK'nın ne istediğini neden savaştığını Kürtlerin bile anlayamadığını ifade ederek, 'Biz Kürtler bile anlayamadık Türkler nasıl anlasın" dedi.

"80 vekille çözemiyorlar"

"Kürt halkı, PKK'nin hatta HDP'nin özerklik talebini ve birçok şeyi doğru bulmuyor. O istedikleri şeyler için silahlara gerek yok. Bu mücadeleyi barışçıl siyasi yöntemlerle yürütebilirler ve bizden çok daha fazla bunun olanaklarına sahipler. Bakın 100 belediye HDP'nin elinde. Parlamentoya 80 milletvekili soktu. Tabanı var. Medyası var. Böyle bir hareketin siyasi mücadele yapması gerekir. Bunun için dağdaki silahlı adamlara ihtiyacı yok.

"Ölmeye ve öldürmeye gerek yok"

Ölmeye ve öldürmeye ihtiyacı yok. Devlet yanlış yapabilir, hükümet yanlış yapabilir ama biz Kürtler olarak PKK'nin yanlış yapmaya hakkı olduğunu kabul etmiyoruz. Devlet yanlış yaptı diye biz de yanlış yaparız deme lüksüne hakkına sahip değiliz. Doğru politikalar izlememiz lazım"

Kemal Burkay'ın bu açıklaması PKK-HDP çevresini rahatsız etti. Sosyal medyada adeta Burkay için linç kampanyası başlatıldı. 

"Dertleri sopayla yönetmek"

"PKK'nın ne istediğini ne için savaştığını anlamak çok zor. Biz Kürtler anlayamadık. Siz Türkler anlayabildiniz mi? Bilmiyorum. Ama en başta biz Kürtler anlayamadık. Bu arkadaşlar niçin savaşıyor biz anlayamadık çünkü bir şey istemiyorlar. Bu arkadaşlar galiba Kürtleri yönetmek istiyorlar ellerinde sopayla. Yani bu Kürtlerin idaresini bize bırakın diyorlar. Onun bile otonomiye benzer bir şeyi olur.
Ne federatif bir sistem öneriyorlar ne de otonom. Bunu isteyebilirler de. Ama niye silahla istiyorlar."

"Silahları tek yanlı susturun"

Ben 1984'ten bu yana silahların kullanılmasını yanlış buluyorum. Bugün benim PKK'ya çağrım şudur: Silahları tek yanlı sustursun ve devlette böylece operasyonları durdursun ki yeniden çatışmasızlık dönemine geri dönelim.

Kaynak: AKŞAM

HABERE YORUM KAT

2 Yorum