1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Kemal Batmaz da Adil Öksüz ile Birlikte Darbeyi Yönetmiş
Kemal Batmaz da Adil Öksüz ile Birlikte Darbeyi Yönetmiş

Kemal Batmaz da Adil Öksüz ile Birlikte Darbeyi Yönetmiş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da darbe planının yapıldığı iddia edilen iki eve ve firari Adil Öksüz'le birlikte darbeyi planladıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon yapıldı.

02 Kasım 2016 Çarşamba 14:54A+A-

FETÖ tutuklusu Kemal Batmaz'ın Adil Öksüz ile darbeyi yönettiğinin belirlenmesinin ardından 3. sivil ismin Harun Biniş olduğu ortaya çıktı.

Çalışmalar sırasında tespit edilen ve darbe gecesi Akıncılar Üstü 143 filoda gözaltına alınan Kemal Batmaz'ın, Öksüz'le birlikte darbeyi planlayan ekibin 1 numarası olduğu değerlendiriliyor. Aramalar sırasında Sincan Cezaevi'nde olduğu anlaşılan Kemal Batmaz'ın Kaynak Kağıt Aş.'nin eski genel müdürü olduğu ve 13 Temmuz'da Adil Öksüz'le birlikte ABD'den birlikte döndükleri tespit edildi. Yürütülen soruşturmada arama kararı çıkartılan 12 kişiden 7'sinin gözaltında olduğu da belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz'ın, 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile birlikte ABD'ye gittiğini, iki gün sonra yine Öksüz ile Türkiye'ye döndüğünü ve darbeyi yöneten isimler arasında olduğunu belirledi. Öksüz ve Batmaz'ın Akıncı Üssü ve Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı.

KEMAL BATMAZ'A ASKER SELAMI

Soruşturma dosyasında Batmaz’ın 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin harekat merkezlerinden biri olan Akıncılar Üssü’nde bulunduğuna ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde rütbeli bir askerin, Batmaz’a asker selamı verdiği anlaşıldı. Batmaz’ın da sorgusunda Adil Öksüz gibi Kazan’a arsa bakmaya gittiğini açıkladığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT