1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. KDP'den Goran'a: Erbil'den Ayrılın
KDP'den Goran'a: Erbil'den Ayrılın

KDP'den Goran'a: Erbil'den Ayrılın

Geçtiğimiz günlerde şiddet olaylarına sahne olan Irak Kürdistan Özerk Bölgesi’nde muhalif Goran Partisi, KDP'nin olaydan kendilerini sorumlu tuttuğunu ve önde gelen üyelerinden Erbil'i terk etmelerini istediğini söyledi.

12 Ekim 2015 Pazartesi 22:16A+A-

Muhalif partinin açıklamasına göre KDP siyasi bürosu, Goran Partisi üyesi  parlamento başkanı ve kabinedeki bakanların Erbil’den ayrılmalarını istedi. Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin partisi KDP’yle rekabet halinde olan Goran ve Kürdistan Yurtseverler Birliği partilerinin güçlü olduğu Süleymaniye ve Halepçe kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında KDP’nin merkez binaları saldırıya uğramıştı.

Mali krizin yaşandığı Irak Kürdistan Bölgesinde maaşlarını alamayan binlerce vatandaş son günlerde Süleymaniye kentinde protestolar düzenlemişti. Eylemciler Barzani’yi istifaya çağırmıştı.

KDP ise, Goran Partisi’ni öfkeli halkın protestolarını kullanmakla suçluyor. Cumartesi ve Pazar gününde Irak Kürdistan Bölgesi’nin güneyindeki çoğu kentlerde protesto düzenlenmişti. KDP binalarının ateşe verildiği eylemlerde en az 4 kişi ölmüştü. 

Irak merkezi hükümetin Başbakanı Haydar İbadi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni (IKYB) ve siyasi partileri sağduyuya çağırdı. KDP lideri Mesut Barzani’nin başkanlık süresinin dolmasıyla özerk Kürt bölge, siyasi bir çıkmaza girdi. Siyasi partilerin Barzani’nin yerini alacak bir isim üzerinde anlaşamaması nedeniyle KDP liderinin görev süresi uzatılmıştı. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT